h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Bauer: “Bugün Rusya’nın 3 gün süreceğini sandığı savaşın 694’üncü günü”

NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Bauer: “Bugün Rusya’nın 3 gün süreceğini sandığı savaşın 694’üncü günü”

NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Rob Bauer, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın 694. gününde Rusya'nın 300 binden fazla ölü ve yaralıya yol açtığını açıkladı. Ukrayna'nın savaş alanındaki konumunu güçlendirerek kalıcı ve müzakere edilmiş bir çözüme ulaşabileceğini belirten Bauer, Rusya'nın tanklarını, uçaklarını ve zırhlı araçlarını imha ettiklerini ve Ukrayna'nın önemli topraklarını geri aldıklarını söyledi. Ukrayna'nın Avrupa-Atlantik ailesine yakınlaştığını vurgulayan Bauer, Ukraynalıların kendini savunmasına yardım etmek için askeri liderlerin kararlı olduğunu ifade etti.

NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Rob Bauer, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın 694’üncü gününde, “Bugün Rusya’nın 3 gün süreceğini düşündüğü savaşın” olduğunu belirtti. Bauer, Rusya’nın bu süre boyunca 300 binden fazla ölü ve yaralı verdiğini ifade etti.
Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO karargahında gerçekleşen zirveden sonra Oramiral Rob Bauer, basın toplantısı düzenledi. Bauer, Rusya-Ukrayna Savaşı’nı değerlendirerek, “Bugün Rusya’nın 3 gün süreceğini düşündüğü savaşın 694’üncü günü” şeklinde konuştu. Bauer, “Ukrayna, Avrupa’da bağımsız ve egemen bir ülke olarak kazandı. Avrupa-Atlantik ailesine daha da yakın” dedi.
Bauer, devam eden savaşta Rusya’nın 300 binden fazla ölü ve yaralısı olduğunu söyledi. Binlerce Rus tankı, zırhlı araç ve yüzlerce uçağın imha edildiğini belirten Bauer, Ukrayna’nın işgal altında olan bölgelerin yaklaşık yüzde 50’sini geri aldığını vurguladı. Ukrayna’nın gerçek bir donanmaya sahip olmadan Rus Karadeniz Filosu’nu geri püskürtmesinin büyük bir kazanç olduğunu dile getiren Bauer, “Masadaki tüm askeri liderler, Ukraynalı kardeşlerimizin kendilerini savunma konusundaki kararlılıklarını teyit ettiler. Kalıcı ve müzakere edilmiş bir çözüme ulaşmanın tek yolu, Ukrayna’nın savaş alanında güçlenmesidir” ifadelerini kullandı.

Arap ülkelerinin Gazze’de ateşkes için İsrail ile normalleşmeyi içeren bir plan üzerinde çalıştığı iddiası

Sıradaki haber:

Arap ülkelerinin Gazze’de ateşkes için İsrail ile normalleşmeyi içeren bir plan üzerinde çalıştığı iddiası