h Dolar 34,2444 % -0.12
h Euro 37,1473 % -0.12
h Sterlin 44,5438 % 0.48
h Altın (Gr) 3.010,11 %0,59
h BIST100 8.872,85 %1,81
a

Yalova Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Mustafa Tutuk, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması amacıyla belediyeye kazandırılacak stok yapıların önemli bir rol oynayacağını belirtti. Tutuk, “Şehrimizin ve vatandaşlarımızın kazanacağı, depremde yıkılmayacak bir Yalova inşa edeceğiz” dedi.

Tutuk, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü ve belediye başkan yardımcılarının da katıldığı etkinlikte konuşan Tutuk, “Görevi devraldığımızda bin 126 kişiye borç ve 81 icra dosyası bulunuyordu. Bugün itibarıyla ise icra dosyamız bulunmamaktadır. Birçok kişi belediyenin borcu olduğunu düşünür ancak bunun dışında kamu borçları haricinde herhangi bir borcumuz yok” şeklinde konuştu. Bağlarbaşı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmalarının ocak ayında başlayacağını kaydeden Tutuk, 850 milyon liralık ana ishale hattı projesinin ise yüzde 70’inin tamamlandığını ifade etti.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının en önemli unsurlarından birinin stok konutlar olduğunu vurgulayan Tutuk, ada ve parsel bazlı çalışmaların yapıldığını belirtti. Vatandaşların en az maliyetle kentsel dönüşümden yararlanmasını sağlamak istediklerini dile getiren Tutuk, “Bazı bölgelerde vatandaşların ceplerinden herhangi bir ödeme yapmadan kentsel dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz. Ancak bazı durumlarda bölgesel veya lokal olarak bir miktar ödeme yapmaları gerekebilir. Bir şehirde kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi için stok konutlara ihtiyaç vardır. Eğer belediyemizin 300-400 hatta 500 adet daire gibi bir stoğu olursa ve kentsel dönüşümün içinde bulunan apartman sakinleri kiralık daire aramaktan kurtulurlarsa, çünkü en önemli kriterimiz nerede oturacağıdır, bunları hızlandırmak adına belediyenin stoğuna 300-400, hatta daha fazla sayıda daire kazandıracağız. Kentsel dönüşüm için gerektiğinde takasa da başvurabiliriz. Bu, çok iyi bir uygulama olacaktır. Lüks, güvenli ve depreme dayanıklı binalardan daireleri olanlara, eski dairelerini verirlerse onlara yeni daire verilebilir veya kentsel dönüşüm tamamlanana kadar belediyemizin dairelerinde oturmaları teklif edilebilir. Elbette bu projeyi, bakanlığımızın ve hükümetimizin desteğiyle gerçekleştireceğiz. Bu görevi AK Parti ve Cumhur İttifakı belediyesi olarak gerçekleştireceğiz” dedi. Tutuk, vatandaşların can ve mal güvenliğine de önem verdiklerini vurgulayarak, “Kendi bildiğimiz yoldan sapmayacağız. Şehrimizin ve vatandaşlarımızın kazanacağı, depreme dayanıklı bir Yalova inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tutuk ayrıca, yaptıklarının ve yapacaklarının teminat olduğunu belirterek, “Eğlence adası yapacağız demek gibi hayal satmayacağız. Helikopter ambulans alacağımızı söylemek gibi projeler sunmayacağız. Ata Kule gibi büyük projeler gerçekleştiremeyiz. Ben hayal satmayacağım. Yaptığımız projelere eleştiri getirebilirler, yerini ve görselini göstereceğiz, bunları ihtiyaçlarına yönelik olarak değerlendireceğiz. Yalova’nın buna ihtiyacı olduğunu söyleyeceğiz. Halkımız bize güveniyor, ne yapmak istediğimizi biliyor. Şehre hizmet etmek için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. İnsanları kandırmayacağız, duygularıyla oynamayacağız. Yapamayacağımız bir şeyi de yapacağız demeyeceğiz. Ben sıra dışı bir siyasetçiyim ancak Cumhurbaşkanımızın 20 yıldır ülkemizi yöneten bir lider olarak bizlere devam et çağrısı yapması, dünya lideri olması nedeniyle bunu doğru yorumladığımı düşünüyorum. Gönül belediyeciliğini, hizmet belediyeciliğini, inşa ve ihya belediyeciliğini yapacağız. Hiçbir konuda geride kalmayacağız” şeklinde konuştu. AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü ise vatandaşların ve teşkilatın Tutuk’tan memnun olduğunu ifade etti.

File takmaya çalışan inşaat işçisi 15. kattan düşerek hayatını kaybetti

Sıradaki haber:

File takmaya çalışan inşaat işçisi 15. kattan düşerek hayatını kaybetti