h Dolar 34,2515 % -0.03
h Euro 37,0372 % -0.03
h Sterlin 44,5355 % 0.06
h Altın (Gr) 3.028,09 %0,02
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Odası’na karşılık verdi.

Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Odası’na karşılık verdi.

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Eskişehir Ticaret Odası'nın (ETO) iddialarına yanıt verdi. ETO'nun açıklamasında, bazı işletmelerin kanun dışı üye yapıldığı belirtilmişti. Ancak ESO, üye kayıtlarının yasal olduğunu vurgulayarak, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Sanayi Odası'nın açıklamasında, ESO'nun şehre katkı sağlamak amacıyla çalıştığı ve üyelerine artı değer kattığı ifade edildi. Bu görevin, kanunen Sanayi Odası'na verildiği belirtildi.

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), Eskişehir Ticaret Odası’nın (ETO) yaptığı açıklamaya cevap olarak yazılı bir açıklama yayınladı. ETO’nun bazı işletmelerin kanun dışı şekilde üyelik yapıldığı iddiasını içeren açıklamasının ardından Sanayi Odası, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve üye kayıtlarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Odalar ve Borsalar Kanunu’na uygun olarak yapıldığını belirtti.

Eskişehir Sanayi Odası’nın açıklamasında, şehrin her noktasına yayılmalarının ulvi ve yasal olduğu ifade edildi. Sanayi Odası, üretimi artırmak, istihdamı yükseltmek ve ihracat rakamlarını ülke ortalamasının üzerine çıkarmak amacıyla çalışmalarına devam ettiğini vurguladı. Üye olmanın onur ve gururunu yaşayan firmalarla birlikte hedeflerinin şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu belirten Sanayi Odası, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürmek için kanunen verilmiş bir görevleri olduğunu ifade etti. Yeni üyelerin katılmasının tek amacının, Sanayi Odası’nın vizyon, misyon ve hizmetlerini şehrin geneline yayarak üretimi, istihdamı, yatırımı ve ihracatı artırmak olduğunun altını çizen Sanayi Odası, bu misyonu kanunların verdiği yetkiyle yorulmadan ve yılmadan devam ettireceklerini vurguladı. Eskişehir’in üretmeye devam edeceği ve Türkiye’nin büyüyeceği sözleriyle açıklamasını tamamladı.

L’Oréal, İstanbul’u dünyadaki 7 inovasyon merkezi arasına ekliyor

Sıradaki haber:

L’Oréal, İstanbul’u dünyadaki 7 inovasyon merkezi arasına ekliyor