h Dolar 34,1524 % 0.04
h Euro 38,0780 % 0.04
h Sterlin 45,6525 % 0.17
h Altın (Gr) 2.882,23 %-0,10
h BIST100 9.961,13 %0,74
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan 9 ilde görülecek aşırı yağışlar için önemli uyarı!

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan 9 ilde görülecek aşırı yağışlar için önemli uyarı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, meteorolojinin aşırı yağışlar nedeniyle sarı ve turuncu uyarı verdiği illeri açıkladı. Turuncu uyarı Balıkesir'e, sarı uyarı ise Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Manisa'ya yapıldı. Bakan Yerlikaya, vatandaşların sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmalarını ve acil çağrı merkezlerinin hizmette olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aşırı yağışlar sebebiyle sarı ve turuncu uyarı yapılan illeri duyurdu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz, 19 Ocak 2024 Cuma günü (yarın) için aşırı yağışlar nedeniyle; 1 ilde turuncu uyarı, 8 ilde sarı uyarı verdi. Turuncu uyarı verilen il Balıkesir’dir. Sarı uyarı verilen iller ise Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Manisa’dır” dedi.

Yerlikaya, “Aşırı yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını ve toprak kayması gibi olumsuz durumların önlenmesi için vatandaşlarımızın dikkatli olması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezi, 7 gün 24 saat hizmet vermeye devam edecektir. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketten korusun” ifadelerini kullandı.

Muğla’da meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın, hastanede yaşamını yitirdi

Sıradaki haber:

Muğla’da meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın, hastanede yaşamını yitirdi