h Dolar 34,2900 % 0.08
h Euro 36,9725 % 0.08
h Sterlin 44,4217 % -0.16
h Altın (Gr) 3.020,60 %-0,23
h BIST100 8.741,96 %-1,09
a

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, İçişleri Bakanlığı’nın desteklediği bir proje kapsamında çocuklar için kurulan trafik parkuruna Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in ismi verildi. Silopi Genç Girişimciler Derneği tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Trafikte Güvendeyim Projesi” için Sait Uysal Anaokulunda bir açılış töreni düzenlendi.

Proje kapsamında oluşturulan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’na, 4 Ocak 2017 tarihinde PKK’lı teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybeden Şehit Fethi Sekin’in ismi verildi. Şehit Fethi Sekin Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın açılışının ardından, çocuklar akülü araçlara binerek parkurda sürüş deneyimi yaşadı. Trafik polisleri, çocukları parkurda yönlendirerek trafik bilinci kazandırmaya çalıştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, projenin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirildiğini belirtti ve öğrencilerin trafik eğitimlerini daha etkili bir şekilde alabilmeleri için okul bahçesinde trafik parkuru oluşturulduğunu söyledi. Dernek Başkanı Mustafa Dündar ise anaokulu ve ilkokul çağındaki öğrencilere trafik bilincini aşılamak amacıyla bu parkı açtıklarını ifade etti.

Bir öğrenci velisi olan Tefik Kunur da, çocukların yaya geçidi, trafik kuralları ve işaretlerini öğrenme fırsatı bulmalarından dolayı mutlu olduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Açılış törenine Kaymakam Cihat Koç, Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Ensar Bulutoğlu, Emniyet Müdürü Saffet Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, Halk Eğitim Müdürü Osman Bilen ve öğrenci ile veliler de katıldı.

Lüks bir apartmanda yaşanan vurulma olayında hayatını kaybeden Tokel, cenazesiyle birlikte son yolculuğuna uğurlandı.

Sıradaki haber:

Lüks bir apartmanda yaşanan vurulma olayında hayatını kaybeden Tokel, cenazesiyle birlikte son yolculuğuna uğurlandı.