h Dolar 33,9957 % -0.22
h Euro 38,0316 % -0.22
h Sterlin 45,2948 % 0.55
h Altın (Gr) 2.833,67 %1,11
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Tarihi bir olay: Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzay yolculuğuna başladı

Tarihi bir olay: Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzay yolculuğuna başladı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan uzay mekiği başarıyla fırlatıldı. Milli Uzay Programı kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek olan Gezeravcı, Türk uzay yolculuğuna başladı. Başkentliler, fırlatma anını Ankara Kızılay meydanında kurulan bir ekran aracılığıyla izledi. Vatandaşlar, fırlatma anını coşkuyla kutladı ve bir Türk vatandaşının uzaya gitmesinden gurur duyduklarını ifade etti. Gezeravcı, 36 saatlik yolculuğunun sonunda Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşacak ve burada çeşitli bilimsel deneyler yapacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı taşıyan uzay mekiğinin roketi başarılı bir şekilde fırlatıldı. Türkiye’nin uzay yolculuğu bu şekilde resmen başlamış oldu.

Milli Uzay Programı çerçevesinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilecek olan ilk Türk astronot Alper Gezeravcıyı taşıyan Crew Dragon adlı uzay mekiğinin roketi fırlatıldı ve böylece Gezeravcı’nın uzay yolculuğu başlamış oldu. Başkent sakinleri, bu olayı Ankara Kızılay Meydanı’nda kurulan gezegen evindeki büyük ekrandan izleme fırsatı buldular. Fırlatma öncesinde hep birlikte geri sayım yapan vatandaşlar, fırlatma işleminin başlamasıyla birlikte coşkuyla alkış tutup tezahüratlarla kutlama yaptılar. Ankaralılar, bir Türk vatandaşının uzaya gitmesinden dolayı büyük gurur duyduklarını ve bu olayın kendilerini mutlu ettiğini belirttiler. Aynı zamanda tarihi bir anı da yaşama şansı bulduklarını ifade ettiler.

Gezeravcı, 36 saat sürecek uzay yolculuğunun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaşacak. 14 gün sürecek olan bu yolculuk boyunca Gezeravcı, üniversiteler ve araştırma kurumları tarafından hazırlanan 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştirecek.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şimşek, Burdur’da muhteşem bir karşılama ile karşılandı

Sıradaki haber:

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şimşek, Burdur’da muhteşem bir karşılama ile karşılandı