h Dolar 34,1047 % 0.22
h Euro 38,0825 % 0.22
h Sterlin 45,3803 % 0.09
h Altın (Gr) 2.840,26 %0,40
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Alper Gezeravcı’nın Uzay Yolculuğuna Hemşehrilerinden Dualar

Alper Gezeravcı’nın Uzay Yolculuğuna Hemşehrilerinden Dualar

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı AX-3 misyonunun içinde bulunduğu Dragon uzay aracı, Kennedy Uzay Merkezi'nden TSİ 00.49'da fırlatıldı. Gezeravcı'nın Silifke'deki hemşehrileri, dualarla uzaya gitmesine eşlik etti. Programa Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok da katıldı. Vali Pehlivan yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ilk astronotunun uzaya yolculuk yapmasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti ve Gezeravcı'ya başarılar diledi. Silifkeliler, TSİ 00.49'da coşkuyla alkışlar eşliğinde Gezeravcı'yı uzaya uğurladı.

Türkiye’nin beklediği an nihayet gerçekleşti. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın da yer aldığı AX-3 misyonuna ait Dragon uzay aracının kapsülü Kennedy Uzay Merkezi’nden TSİ 00.49’da fırlatıldı. Mersin’in Silifke ilçesinde ise vatandaşlar, hemşehrisi Gezeravcı’nın yolculuğuna dualar eşliğinde destek verdi.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın yer aldığı AX-3 misyonuna ait Dragon uzay aracının kapsülü uzaya gönderildi.

Silifke’de, “Silifke’mizin gururu Alper Gezeravcı” ve “Yörük çocuğu uzaya gidiyor” pankartlarıyla ellerinde toplanan vatandaşlar, Gezeravcı’yı dualarla uğurladı. Göksu Parkı’nda kurulan LED ekranlardan Gezeravcı’nın uzay yolculuğunu izleyen Silifke halkı, meşaleler yakarak ve cep telefonlarıyla anı kaydederek destek verdi. Programa Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok ve Silifkeli vatandaşlar da katıldı. Vali Pehlivan, programda yaptığı konuşmada, “Bugün 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes mutlu, gururlu ve heyecanlı. Bu gururun en çok yaşandığı noktalardan biri Mersin ve Silifke. Çünkü uzaya gidecek olan ilk Türk astronot olan Alper Gezeravcı, Türkiye’nin, Mersin’in ve Silifke’nin evladıdır. Alper Gezeravcı’nın baba evinde akrabaları, komşuları ve hemşehrileriyle birlikteyiz. Burada genç kardeşlerimiz ve çocuklarımız var. Alper ağabeylerinin tecrübesini birlikte izleyecek ve inanıyoruz ki onlara büyük bir ilham kaynağı olacak. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan milli uzay programının hedeflerinden biri Türk astronotun uzaya yolculuk yapması ve orada bilim misyonuyla deneyler yapmasıydı. Bu gerçekleşiyor olması hepimizi mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Gökyüzüne değil, gökyüzünün ötesine bir kapı açılıyor. İnanıyoruz ki burada bulunan ve Türkiye’de yaşayan tüm çocuklarımız ve gençlerimiz, ileride bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarda büyük bir ışık tutacak yollarını aydınlatacaktır. Tarihi bir anı yaşıyoruz. Alper kardeşimize yol açık olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Silifke Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri gösterilerini sergiledi ve saatler TSİ 00.49’u gösterdiğinde coşku doruğa çıktı. Silifkeli vatandaşlar, alkışlar eşliğinde Gezeravcı’ya “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganıyla uzaya uğurladılar.

Çanakkale’de Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu büyük bir heyecanla takip edildi

Sıradaki haber:

Çanakkale’de Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu büyük bir heyecanla takip edildi