h Dolar 34,1272 % 0.06
h Euro 38,1063 % 0.06
h Sterlin 45,4623 % -0.21
h Altın (Gr) 2.871,59 %-0,11
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İstanbul’dan Uzaya Açılan İlk Adım: Taksim Meydanı’nda İstanbullular Canlı Tanıklık Etti

İstanbul’dan Uzaya Açılan İlk Adım: Taksim Meydanı’nda İstanbullular Canlı Tanıklık Etti

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu gerçekleşti. Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı SpaceX'e ait uzay aracı, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı. Taksim Meydanı'nda ise fırlatma canlı olarak yayınlandı ve İstanbullular geri sayım eşliğinde izledi. Kalabalık arasından vatandaşlar, Türkiye'nin temsilcisi olacak Alper Gezeravcı'ya gurur duyduklarını ifade etti. Ayrıca fırlatmayı izleyenler arasında duygulananlar da vardı ve genel olarak Türk halkı, Türkiye'nin uzaya çıkmasından büyük gurur duydu.

Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu, SpaceX’e ait bir uzay aracının, Alper Gezeravcı dahilinde, Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden başarılı bir şekilde fırlatılmasıyla başladı. Fırlatma, Taksim Meydanı’na konulan dev ekranda canlı olarak yayınlandı ve İstanbullular da geri sayım eşliğinde canlı yayını izledi.

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olan Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunduğu SpaceX’e ait uzay aracı, NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden başarıyla fırlatıldı. Vatandaşlarca uzun süredir beklenen fırlatmanın izlenmesi için Taksim Meydanı’na büyük bir ekran kuruldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kurulan kubbeli planetaryumun önünde fırlatmanın saatine kadar bekleyenler, temel eğitimleri de izledi. Saatler 00.49’u gösterdiğinde, heyecanlı kalabalık geri sayıma katıldı.

Fırlatmayı izleyenler arasından Mehmet Hasan Tokgöz, duygularını şu şekilde ifade etti: “Kendisini canı gönülden tebrik ediyorum ve kendisiyle bütün Türk milleti adına gurur duyuyoruz. Türkiye’mizi temsil edecek. Dilerim ki inşallah kendi araçlarımızla çıkmak nasip olur. Çok güzel bir duygu. Çok güzel bir his. Hepimiz burada birleştik, onu izliyoruz. Gururla, mutlulukla ve heyecanla. Başka diyecek bir şey yok. Heyecanla o saatin gelmesini bekliyoruz. İnşallah daha güzel günleri göreceğiz.”

İzleyenlerden bir kadın vatandaş ise duygulandığı anı şu şekilde dile getirdi: “Ayağına taş değmesin ama benim düşüncelerim çok farklı. Aşırı gurur duyuyorum. Elim ayağım titriyor şu an. Nasıl diyeyim, ifade edecek gibi değilim. Vakit doldukça ben heyecanlanıyorum. Bunun devamı gelecek. Türkiye ile gurur duyuyorum.”

Yetkin Altıntaş, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk insanları adına çok gururlu olduğunu düşündüğünü belirterek şunları söyledi: “Bizim içimizdeki bu gururu kendisinin de yaşadığına inanıyorum. Gururlu bir şekilde geldik. Şu anda buradaki ekrandan izleyeceğiz. İnsanlarla beraber bu coşkuyu yaşamak istedik. Mutluyuz, gururluyuz. İlk defa bir Türk uzaya çıkıyor. Hayırlısı olsun. İnşallah sağ salim gider gelirler.”

Engin Tugay da duygularını şu şekilde dile getirdi: “Kendi adıma çok gurur verici bir şey. Hangi görüşten olursak olalım hiç fark etmez. Sonuçta bizden birisi uzaya çıkacak. Bizim için gerçekten mutluluk verici.”

Çağatay Aksoy da şunları söyledi: “Bu arkadaşın ellerini değil ayaklarını öpüyorum. Çünkü şu anda Türkiye Cumhuriyeti’ni, Türk bayrağını uzaya taşıyor. Çok mutluyuz, huzurluyuz, bu güzel günleri bizlere yaşattıkları için.”

Muhammed Cemil Yaman ise şunları ifade etti: “Gururluyuz. Çünkü 100 yıl boyunca böyle bir olayın ilk defa gerçekleşmesi ve bizim de bunu görmemiz çok gurur verici bir an. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

Şeref Mercan da fırlatmayı izledikten sonra duygularını şöyle anlattı: “Hayırlı uğurlu olsun öncelikle ülkemiz adına. Çok gurur duydum, inşallah bunun devamı gelir. Her alanda bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğiz, inşallah.”

Nevşehir’de meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Sıradaki haber:

Nevşehir’de meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.