h Dolar 34,1168 % 0.29
h Euro 38,1301 % 0.29
h Sterlin 45,4440 % 0.3
h Altın (Gr) 2.865,62 %1,30
h BIST100 9.935,37 %-0,40
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • ABD’deki “zarar tazminatı” dava sürecinde eski Başkan Trump’a yönelik önemli bir gelişme yaşandı.

ABD’deki “zarar tazminatı” dava sürecinde eski Başkan Trump’a yönelik önemli bir gelişme yaşandı.

Eski dergi yazarı E. Jean Carroll, eski ABD Başkanı Donald Trump'a "zarar tazminatı" davası açmıştı. Davanın üçüncü duruşmasında ise Carroll'ın itibarının onarılması için maliyetin 12,1 milyon dolar olabileceği belirtildi. Davada dinlenen tazminat uzmanı Ashlee Humphreys, Carroll'ın Donald Trump'a inananların gözündeki itibarını medya araçlarıyla onarmanın bu maliyeti gerektirebileceğini ifade etti. Son duruşmanın ardından davaya pazartesi günü devam edileceği açıklandı. Eski başkanın Carroll'ı hakaret ve cinsel taciz suçlamalarıyla ilgili daha önce suçlu bulunmuştu. Tazminat kararı ise henüz bekleniyor.

Eski dergi yazarı E. Jean Carroll’un, eski ABD Başkanı Donald Trump’a açtığı “zarar tazminatı” davasında uzman olarak dinlenen Prof. Ashlee Humphreys, Carroll’ın itibarını onarmasının 12,1 milyon dolara mal olabileceğini belirtti.

Carroll, New York’taki Manhattan federal mahkemesinde görülen davada, Trump’ın çapraz sorgusuna devam edildi. Trump’ın avukatı Alina Habba, Carroll’a kitabından önceki ve sonraki gelirlerine ilişkin sorular sordu. Carroll’un kitap yazmasının kariyerini yeniden yükselttiği ve itibarını geri kazanmak için dava açtığını belirtti.

Duruşmada Carroll’ın avukatları tarafından çağrılan Northwestern Üniversitesi profesörü Ashlee Humphreys, Carroll’ın itibarını onarmak için medya araçlarının kullanılması durumunda 12,1 milyon dolarlık bir maliyetin ortaya çıkabileceğini belirtti. Humphreys’in analizi, Trump’ın Carroll’un itibarına ciddi zarar verdiğini gösterdi.

Davada Trump’ın avukatı Michael Madaio ise Carroll’un iddialarını yalanlamadan önce Trump’ın konuşmadığını belirtti. Duruşmanın sona ermesinin ardından, davaya pazartesi günü devam edileceği açıklandı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Carroll’un daha önceki davasında “cinsel taciz” ve hakaret suçundan mahkum edilmişti. Carroll, 2019 yılında yaptığı açıklamalar nedeniyle Trump’a ikinci bir “zarar tazminatı” davası açmıştı. Mahkeme, Carroll tarafından açılan davada tazminat miktarını jürinin belirleyeceğini açıklamıştı. Trump’ın eşi Melania Trump’ın talebi ise mahkeme tarafından reddedilmişti.

Kalp krizi geçiren adam balık tutmasıyla hayata döndü

Sıradaki haber:

Kalp krizi geçiren adam balık tutmasıyla hayata döndü