h Dolar 34,2641 % 0.01
h Euro 36,9663 % 0.01
h Sterlin 44,4907 % 0
h Altın (Gr) 3.028,72 %0,04
h BIST100 8.732,17 %-1,20
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Başkent Üniversitesi (BAÜN), Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine mesleki ders uygulamasını başlattı

Başkent Üniversitesi (BAÜN), Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerine mesleki ders uygulamasını başlattı

Balıkesir Üniversitesi'nin Meslek Yüksekokulu, Tekstil Teknolojisi ve İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programları için yeni uygulama imkanları sağladı. Yeni uygulama sınıfları ve atölyeler, Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi binasında faaliyete geçti. Tekstil Programı, pasif durumda olan öğrenci alımına yeniden başlamış ve yeni laboratuvarlarla eğitim-öğretime başlamıştır. İklimlendirme ve Soğutma Programı için ise öğrencilere uygulamalı eğitimler vermeye başlandı. Bu çalışmalar, nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve mezunların istihdam edilmesini hedeflemektedir.

Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda, Tekstil Teknolojisi Programı ve İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı için yeni uygulama imkanları sunuldu. Öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla kurulan yeni uygulama sınıfları ve atölyeler, Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi binasında faaliyete geçti.

Balıkesir Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Demirtaş, konu hakkında bilgi vererek, “Tekstil, Giyim ve Ayakkabı Bölümümüz uzun süredir öğrenci almayarak pasif durumdaydı. İlimizin ihtiyaç duyduğu Tekstil Teknolojisi Programı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında ÖSYM tercih kılavuzunda yer aldı ve görülen ilgiyle kontenjanları doldurarak yeniden öğrenci alımı yapmaya başladı. Programımız, yeni kurulan laboratuvarlarıyla birlikte 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başladı. Balıkesir Meslek Yüksekokulu’nda atıl durumdaki dikiş makineleri, ütüler ve overlok makinelerinin bakımları yapıldı ve yeni kurulan atölyelerde öğrencilere hizmete sunuldu. Depolardaki kesim makineleri ve kumaş gibi temrinlik malzemeler, öğretim elemanlarının gözetiminde öğrencilere uygulamalı eğitim olarak veriliyor. Gelecek yıllarda, üniversitenin hazır giyim ihtiyaçlarının bu atölyelerden karşılanması da hedefleniyor” dedi.

Müdür Prof. Dr. Metin Demirtaş, ayrıca üniversite üst yönetiminin desteğiyle İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı öğrencileri için de uygulama imkanlarının artırıldığını belirtirken, “Elektrik ve Enerji Bölümü bünyesinde yer alan İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı için kurulan atölyede öğrencilere uygulamalı eğitimler verilmeye başlandı. Sanayi-Üniversite iş birliği kapsamında, öğrencilerimizin donanımlı yetiştirilerek, endüstride ihtiyaç duyulan nitelikli elemanlarının karşılanması ve mezunlarımızın istihdam edilmesi için çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.

Silopi’de açılan trafik parkuruna, Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in ismi verildi.

Sıradaki haber:

Silopi’de açılan trafik parkuruna, Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in ismi verildi.