h Dolar 34,1140 % 0.28
h Euro 38,0903 % 0.28
h Sterlin 45,3667 % 0.12
h Altın (Gr) 2.858,06 %1,03
h BIST100 9.972,14 %-0,03
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, TÜDKİYEB heyetini kabul etti

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, TÜDKİYEB heyetini kabul etti

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Çelik, küçükbaş hayvancılık sektörüne ilişkin sorunları ve taleplerini Bakan Yumaklı'ya iletti. Özellikle hayvanlara yem desteği ve çoban istihdam desteği talepleri dile getirildi. Ayrıca küçükbaş hayvancılığın kırmızı et üretimindeki payının artırılması ve hayvan nakliye giderlerinin azaltılması konularında da görüşler bildirildi. Bakan Yumaklı, çözüm noktasında çalışmalar yapacaklarını ve sektörün gelişmesi için çaba sarfedeceklerini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik ve Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerini kabul ettiği toplantıda, küçükbaş hayvancılık sektörüne ilişkin önemli konular değerlendirildi.

Toplantıda, TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik tarafından sektörün sorunları ve Bakanlıktan talep edilen konular dile getirildi. Çelik, Bakan Yumaklı’ya teşekkür ederek, 2024 yılının küçükbaş hayvancılıkta büyük bir atılım yapılması temennisinde bulundu. Çelik ayrıca, kayıtlı tüm hayvanlara şubat veya mart aylarında bir defaya mahsus olmak üzere yem desteği verilmesinin yetiştiricilere kış aylarında rahatlama sağlayacağını ifade etti. Küçükbaş hayvancılığın payının artırılarak, kırmızı et üretimindeki payının artması ve tüketicilere daha ucuza et sunulması gerektiğini belirtti.

Çelik ayrıca, Balıkesir’de kırmızı et fiyatlarının yüksek olmasının nedenini, başka illerden getirilen hayvanların ek nakliye ve lojistik giderlerinden kaynaklandığına dikkat çekti ve önlem alınmasını talep etti. Ayrıca, besilik hayvan veya et ithalatının azaltılmasını ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine çoban istihdam desteği verilmesini istedi.

Toplantıda dile getirilen diğer konular arasında, Koyun Keçi Yetiştirici Birliklerinin mali yönden güçlendirilmesi, tarımsal desteklemelerin artırılması ve tarım danışmanlarına daha fazla destek sağlanması da yer aldı. Kurban bayramlarındaki sorunlar ve iyi niyetli olmayan derneklerin faaliyetleri hakkında da görüşler paylaşıldı.

Bakan Yumaklı, dile getirilen konuları not aldığını ve tüm sorunların üstesinden gelmek için çözüm odaklı çalışmalar yapacaklarını belirtti. Ayrıca, küçükbaş hayvancılıkta verimliliği ve sayıyı artıracak düzenlemeler yapacaklarını ve küçükbaş hayvan et tüketimini artırmak için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Toplantının son derece verimli geçtiğini belirten TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik, Bakan Yumaklı’nın ilgisi ve desteğiyle tarım sektörünün gelişimi için önemli adımlar atılacağını ifade etti.

Türkiye’nin İlk Uzay Seyahati Vatandaşlar Tarafından Heyecanla Takip Edildi

Sıradaki haber:

Türkiye’nin İlk Uzay Seyahati Vatandaşlar Tarafından Heyecanla Takip Edildi