h Dolar 34,0296 % -0.12
h Euro 38,0206 % -0.12
h Sterlin 45,2617 % 0.48
h Altın (Gr) 2.828,28 %0,92
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • Yağıbasan Medresesi’nde Unutulmaz Anılar Yaşandı

Yağıbasan Medresesi’nde Unutulmaz Anılar Yaşandı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu SpaceX'e ait uzay aracının fırlatılması, Tokat'ta bulunan Yağıbasan Medresesi'nde kurulan ekrandan takip edildi. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, il protokolü ve vatandaşlar, uzay aracının fırlatılma anını Anadolu'nun en eski üniversitelerinden biri olan Yağıbasan Medresesi'nde canlı olarak izledi.

Türkiye’nin ilk uzay seyahati gerçekleştirilen SpaceX’e ait uzay aracı, içinde Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da bulunduğu bir ekip tarafından fırlatıldı. Bu heyecan verici olay, Tokat’ta bulunan Yağıbasan Medresesi’nde kurulan bir ekrandan canlı olarak takip edildi.

Alper Gezeravcı ve diğer üç astronotun Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’ndeki Fırlatma Kompleksi 39A’da gerçekleştirilen uzay yolculuğu, Türkiye saati ile 00.49’da başladı. Heyecanlı bekleyişin ardından Gezeravcı ve diğer astronotların bulunduğu Falcon 9 roketi, canlı yayınlanan geri sayımın bitişiyle birlikte arka tarafında alevler bırakarak uzay yolculuğuna başladı. Roketin fırlatılma anları, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, il protokolü ve vatandaşlar tarafından Anadolu’nun en eski üniversitelerinden biri olan Yağıbasan Medresesi’nde canlı yayında takip edildi. Bu medrese 12. yüzyılda Danişment Beyliği’nden Nizamettin Yağıbasan tarafından inşa edilmiş olup gök bilimi ve tıp eğitimi veren bir merkezdir.

Alper Gezeravcı’nın uzaydaki ilk sözleri “İstikbal göklerdedir” oldu

Sıradaki haber:

Alper Gezeravcı’nın uzaydaki ilk sözleri “İstikbal göklerdedir” oldu