h Dolar 34,0811 % 0.18
h Euro 38,0850 % 0.18
h Sterlin 45,3767 % 0.1
h Altın (Gr) 2.841,56 %0,44
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Tatil yerinde başlayan bir aşk hikayesi: Özbekistan’da evlenen Didimli çift!

Tatil yerinde başlayan bir aşk hikayesi: Özbekistan’da evlenen Didimli çift!

Didim'de düzenlenen Uluslararası Didim Şiir, Müzik, Kültür ve Sanat Festivali'nde tanışan Özbekistanlı Nazira Boymurodova ile Coşkun Tağa çiftinin arkadaşlıkları aşka dönüştü ve dünyaya evlendiler. Nikah ve düğün törenleri iki ülkenin bayrakları altında gerçekleşti. Genç çift Türkiye'de de Özbekistan adetlerine uygun bir düğün yapmayı planlıyor.

Aydın’ın Didim ilçesinde gerçekleşen 17. Uluslararası Didim Şiir, Müzik, Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan Nazira Boymurodova ve Coşkun Tağa, burada tanışıp arkadaşlık kurduktan sonra aşık olmaya başladılar. İkili, bu duygularını dörtlüklerle ifade ettikten sonra Özbekistan’da muhteşem bir törenle evlendi. Nikah ve düğün törenleri, her iki ülkenin bayrakları altında gerçekleşti.

Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği üyesi olan Coşkun Tağa (44) ile Türk ve Dünya Ozanlar Ocağı Özbekistan Temsilcisi gazeteci ve şair Nazira Boymurodova (43), geçen yıl Didim’de düzenlenen 17. Uluslararası Didim Şiir, Müzik, Kültür ve Sanat Festivali’nde tanıştı. İkili, meslekleri gereği burada başlayan arkadaşlıklarını bir süre sonra aşka dönüştürdü. Evlilik kararı alan çift, düğün töreniyle de dünya evine girdi. Bayraklar eşliğinde yapılan düğün töreninde, Türkiye ve Özbekistan adetlerine yer verileceği belirtildi.

Coşkun Tağa, festivalde tanıştıkları bir çiftin daveti üzerine Yenipazar’daki evlerine kahvaltıya gittiklerini ve burada yakınlaşıp evlilik kararı aldıklarını söyledi. Ertesi gün Nazira’yı ailesiyle tanıştırdığını belirten Tağa, nikah ve düğün işlemleri için Özbekistan’a gittiklerini ifade etti. Türkiye’de de düğün yapmak istediklerini söyleyen Tağa, çocukluğundan beri bir Türk ülkesini ziyaret etmek istediğini ve Özbekistan’ın kendisine hiç yabancı gelmediğini vurguladı. Çift, ailelerinin ve dostlarının desteğiyle evlendiklerini ve bu evlilikle hem ailelere hem de ülkeler arasında bir köprü olacaklarını belirtti.

Düğün töreninde, Özbekistanlı sanatçılar ve dostların katkıları büyük oldu. Tağa, Türkiye’de düğün yaparak sevinçlerini oradaki dostlarla da paylaşmak istediklerini dile getirdi. Türkiye’deki düğünde, Özbekistan adetlerine de yer verileceği ifade edildi.

Tarım ve hayvancılık sektörü değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Sıradaki haber:

Tarım ve hayvancılık sektörü değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi