h Dolar 35,1761 % -0.01
h Euro 36,7640 % -0.01
h Sterlin 44,4039 % 0.28
h Altın (Gr) 2.956,17 %-0,72
h BIST100 10.025,47 %0,77
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Grip Vakaları Artarken, Hasta Sayısı Da Aktarların Kapısını Çaldı

Grip Vakaları Artarken, Hasta Sayısı Da Aktarların Kapısını Çaldı

Diyarbakır'da grip ve influenza salgını nedeniyle bazı vatandaşlar hastanelere, bazıları ise aktarlara başvurdu. Mevsimsel gripten korunmak isteyenler, aktarlarda satılan bitkisel ürünlere yoğun ilgi gösteriyor. Aromaterapi uzmanı Abdusselam Olgun, keçiboynuzu pekmezi gibi ürünlerin soğuk algınlığına iyi geldiğini belirtti. Kış çayının ise çocuklar için mutlaka hekim kontrolünde tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca greyfurt, portakal, mandalina, elma gibi kış meyvelerinin tüketilerek C vitamini eksikliğinin giderilebileceğini söyledi.

Diyarbakır’da Grip ve İnfluenza Salgını: İnsanlar Hastane Yerine Aktarları Tercih Ediyor

Diyarbakır’da kış aylarıyla birlikte mevsimsel gribe sıkça rastlanmaya başlandı. Vatandaşlar, mevsimsel grip hastalığından korunmak için ıhlamur, zencefil, zerdeçal, tarçın ve adaçayı gibi bitkisel ürünlere yoğun ilgi gösteriyor. Grip ve influenza vakalarının artmasıyla birlikte aktarlarda da büyük bir yoğunluk yaşanıyor.

Bitkisel tedavi yöntemlerine başvuran vatandaşlar, kış ayları için özellikle kekik tercih ediyor. Özellikle kuru öksürük rahatsızlığı olanlar, zencefil, zerdeçal, hatmi çiçeği, ada çayı gibi karışık kış çaylarını tercih ediyor. Bunun yanı sıra keçiboynuzu pekmezi de soğuk algınlığı için vitamin desteği olarak kullanılıyor.

Aromaterapi Uzmanı Abdusselam Olgun, “Havaların soğumasıyla grip, influenza ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar artıyor ve hastanelerde yoğunluk yaşanıyor. Yoğun bakım servisleri ve alternatif tıp merkezleri de dolup taşıyor. Bu dönemde insanlar hastaneye gitmeden önce bitkisel tedavi yöntemleriyle soğuk algınlığını çözmeye çalışıyorlar. Vatandaşlar özellikle kekik çayını tercih ediyorlar, özellikle de kuru öksürüğü olanlar. Aynı şekilde zencefil, zerdeçal, hatmi çiçeği, ada çayı gibi karışık kış çayına da büyük ilgi var. Keçiboynuzu pekmezi ise vitamin takviyesi olarak da kullanılıyor” şeklinde konuştu.

Kış çayının çocuklar tarafından tüketilmesi durumunda hekim kontrolüne dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Olgun, “Kış çayını yetişkinler günde 3 kez içebilirken, çocuklar mutlaka hekim kontrolünde tüketmelidir. Özellikle kış aylarında soğuk algınlığını önlemek için ve grip olduktan sonra bitkiler veya ilaçlardan önce koruyucu bir önlem olarak greyfurt, portakal, mandalina, elma gibi kış meyvelerini tüketebiliriz. Bu meyveleri dilimleyip çay şeklinde kaynatarak da tüketebiliriz. Aynı zamanda bu meyveler C vitamini eksikliğimizi de gidermektedir” ifadelerine yer verdi.

Gebelik sürecinde kasık ağrısını ciddiye alın

Sıradaki haber:

Gebelik sürecinde kasık ağrısını ciddiye alın