h Dolar 34,1049 % 0.2
h Euro 38,0663 % 0.2
h Sterlin 45,3489 % 0.01
h Altın (Gr) 2.838,16 %0,33
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Ortaca ve Köyceğiz İlçelerinde Çilek Üretimi Yükselişe Geçiyor

Ortaca ve Köyceğiz İlçelerinde Çilek Üretimi Yükselişe Geçiyor

Muğla'nın Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde YİKOP Projeleri kapsamında çilek üretimine yönelik 2 proje hayata geçirilecek. Çiftçilerin bu projelerden faydalanmak için 2 Şubat 2024 tarihine kadar ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvuru yapmaları gerekmektedir. Projelerle bölgedeki çilek üretimi artırılarak alternatif tarımın teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

Muğla’nın Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde YİKOP Projeleri kapsamında, çiftçilere yönelik 2 farklı çilek üretimi projesi uygulanacak. Bu projelerden faydalanmak isteyen çiftçilerin, 2 Şubat 2024 mesai bitimine kadar Ortaca ve Köyceğiz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmaları gerekiyor.

YİKOP Projeleri, büyükşehirlerdeki yatırımların hızlı ve maliyet etkin bir şekilde gerçekleştirilerek daha iyi hizmet sunmayı ve kapasiteyi artırmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda Ortaca ve Köyceğiz’de 2 adet çilek üretimi projesi hayata geçirilecek. İlk proje, toplam 30 dekarlık bir alanda, yüzde 75 hibe katkısıyla uygulanacak olan “Örtüaltı Çilek Projesi”dir. İkinci proje ise, toplam 100 dekarlık bir alanda, yüzde 50 hibe katkısıyla gerçekleştirilecek olan “8. Etap Muğla Çileği Projesi”dir. Bu projelerle birlikte bölgede çilek üretimi ciddi bir şekilde artacak ve alternatif tarımın teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.

Detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için çiftçilerin, 2 Şubat 2024 mesai bitimine kadar Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Tatil yerinde başlayan bir aşk hikayesi: Özbekistan’da evlenen Didimli çift!

Sıradaki haber:

Tatil yerinde başlayan bir aşk hikayesi: Özbekistan’da evlenen Didimli çift!