h Dolar 34,0928 % 0.21
h Euro 38,1385 % 0.21
h Sterlin 45,4523 % 0.31
h Altın (Gr) 2.848,33 %0,69
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Çocukları Abartılı Karne Hediyelerinden Uzak Tutun

Çocukları Abartılı Karne Hediyelerinden Uzak Tutun

Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç, karne günü için büyük hediyelerden kaçınılması gerektiğini söyledi. Çocuğu takdir etmek için küçük bir aile yemeği ve hediye verilmesi gerektiğini belirten Öziç, iç motivasyonun önemsenerek doğru mesajın verilmesi gerektiğini vurguladı. Yarıyıl tatilinde ise çocuklarla doğada vakit geçirilmesini, sanatsal faaliyetlere katılımı, fiziksel aktiviteler yapılmasını ve ekran kullanımının minimize edilmesini önerdi.

Karnedeki başarıyı kutlamak için büyük hediyelerden kaçınılması gerektiğini belirten Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç, çocuklara ufak bir aile yemeği ve küçük bir hediye verilerek iç motivasyonlarının önemsendiğini ve doğru mesajın verildiğini söyledi. Her şeyden önce çocukların başarılı ya da başarısız olmaları durumunda kıyas yapılmaması ve destekleyici bir tutum sergilenmesi gerektiğini de vurgulayan Öziç, karne gününde abartılı hediyelerden kaçınılması gerektiğini belirtti.

Liv Sağlıklı Yaşam Merkezi Psikoloji Kliniği’nden Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç, yarıyıl tatilinde yapılacak aktiviteler hakkında da tavsiyelerde bulundu. Öncelikle çocuklarla doğada vakit geçirilmesi gerektiğini belirten Öziç, yürüyüşler, piknikler ve keşfedilmemiş bölgelerin gezilmesinin çocuklarda doğaya karşı ilgi uyandıracağını ifade etti. Ayrıca müze ve sanat galerilerinin ziyaret edilmesi ve çocukların fiziksel aktiviteler yapmalarının önemli olduğunu da vurgulayan Öziç, yüzme, bisiklet sürme, tenis gibi sporların çocukların enerjilerini atmasına yardımcı olacağını belirtti. Öziç, tatil sürecinde ailelerin çocuklarıyla birlikte yemekler yaparak hem eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayabileceklerini hem de çocukların mutfak becerilerini geliştirebileceklerini söyledi.

Tatil dönemlerinde çocukların ekran maruziyetinin arttığına dikkat çeken Öziç, bu durumun çocuklara zararlı olabileceğini belirtti. Bu nedenle ekran kullanımının minimize edilmesi gerektiğini söyleyen Öziç, çocuklara yaşlarına uygun sürelerde ekran verilmesi gerektiğini ve TV, bilgisayar ve internet sürelerinin kontrol altında tutulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca tatil süresince en azından bir ya da iki günün “ekransız gün” olarak belirlenmesi gerektiğini de vurgulayan Öziç, çocukların sosyal yaşantılarının ve zihinsel süreçlerinin olumsuz etkilenmesini engellemek adına bu konuda dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Grip Vakaları Artarken, Hasta Sayısı Da Aktarların Kapısını Çaldı

Sıradaki haber:

Grip Vakaları Artarken, Hasta Sayısı Da Aktarların Kapısını Çaldı