h Dolar 34,0841 % 0.19
h Euro 38,1073 % 0.19
h Sterlin 45,3942 % 0.12
h Altın (Gr) 2.840,66 %0,41
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Beşyol Metrobüs Durağı Yenileme Çalışmaları Mart Ortasına Kadar Sürüyor

Beşyol Metrobüs Durağı Yenileme Çalışmaları Mart Ortasına Kadar Sürüyor

İstanbul Küçükçekmece'de Beşyol metrobüs durağındaki yenileme çalışmaları trafiği etkiliyor. İBB'nin Mart ayına kadar süreceği açıklanan çalışmalar kapsamında, yeni metrobüs durağı yapılacak, üst geçit yenilenecek ve engelli asansörleri eklenecek. Metrobüs yolunda tartışmalara neden olan köprü ayağının da peron alanında kalacağı ve yolun bir şeridinin kaydırılacağı belirtiliyor. Vatandaşlar, çalışmanın geç başladığını ve trafik sorununa yol açtığını dile getiriyor.

Küçükçekmece E-5’te trafik yoğunluğuna neden olan Beşyol metrobüs durağı ve üst geçit yenileme çalışması Mart ayına kadar sürecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Küçükçekmece’deki Beşyol metrobüs durağı ve üst geçitlerin yenilenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Trafik akışını etkileyen bu çalışmaların Mart ayı ortasına kadar devam edeceği bildirildi. Yapılan çalışma ile mevcut üst geçit yıkılarak yerine yenisi inşa edilecek, metrobüs durağı genişletilecek ve her iki yöne de engelli asansörleri konulacak.

Yürütülen çalışmalar kapsamında tartışmalara neden olan köprü ayağının akıbeti de belirlendi. Metrobüs yolunun genişleyeceği ve köprü ayağının peron alanında olacağı ifade edildi. Bu nedenle E-5 ve yan yolunun kuzeye doğru bir şerit kaydırılacağı bilgisi paylaşıldı. Yeni metrobüs peronunun ise Mart ayı ortasında hizmete açılması planlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Beşyol metrobüs durağı ve üst geçidi ile ilgili çalışmaları sosyal medyada yoğun tepki almıştı. Belediye yetkilileri projenin tamamlanmasıyla köprü ayağının peron alanında kalacağını ve metrobüs yolunun kuzeye doğru kaydırılacağını açıkladı.

Vatandaşlar, çalışmalara geç başlanmasından dolayı tepki gösterdi. Yolun ortasına köprü ayağı koyulmasına tepki gösteren vatandaşlar, yeni köprünün hızla yapılmasını istedi. Ayrıca, çalışmaların geç başlaması nedeniyle trafik sıkışıklığının yaşandığına dikkat çekildi.

Bursa’da endişe verici bir olay… Güvenlik kamerasına yansıyan kurtarıcı manevra ile yayaya hayat verildi!

Sıradaki haber:

Bursa’da endişe verici bir olay… Güvenlik kamerasına yansıyan kurtarıcı manevra ile yayaya hayat verildi!