h Dolar 34,0990 % 0.19
h Euro 38,0728 % 0.19
h Sterlin 45,3632 % 0.02
h Altın (Gr) 2.836,79 %0,28
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Beşyol Metrobüs Durağı Yenileme Çalışmaları Mart Ortağına Kadar Sürecek

Beşyol Metrobüs Durağı Yenileme Çalışmaları Mart Ortağına Kadar Sürecek

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Beşyol metrobüs durağı ve üst geçiti yenileme çalışması Mart ayına kadar sürecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmada mevcut üst geçit kaldırılarak yerine yeni bir üst geçit yapılacak, metrobüs durağı genişletilecek ve her iki yöne de engelli asansörleri konulacak. Yapılan çalışma nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanırken, metrobüs yoluna konulan köprü ayağının da peron alanında kalacağı ve yolun kuzeye doğru bir şerit kaydırılacağı belirtildi. Yeni metrobüs peronu Mart ayı ortasında hizmete girecek. Bazı vatandaşlar ise çalışmalara geç başlandığını ve doğru düzgün planlanmadığını belirterek tepki gösterdi.

Küçükçekmece E-5 trafiğinde sorun yaratan Beşyol metrobüs durağı ve üst geçit yenileme çalışması Mart ayına kadar devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Küçükçekmece’deki Beşyol metrobüs durağı ve üst geçit yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Trafik sıkışıklığına neden olan çalışmanın Mart ortasına kadar süreceği belirtildi. Yapılan çalışmalar kapsamında mevcut üst geçidin kaldırılacağı ve yerine yeni bir üst geçit yapılacağı, metrobüs durağının genişletileceği ve her iki yöne de engelli asansörlerinin ekleneceği ifade edildi.

Çalışma sürecinde tartışmalara yol açan köprü ayağının durumu da netleşti. Yapılan çalışmalarla birlikte mevcut metrobüs yolunun genişleyeceği, köprü ayağının peron alışında olacağı ve bu nedenle E-5 ve yan yolunun kuzeye doğru bir şerit kaydırılacağı ortaya çıktı. Yeni metrobüs peronunun Mart ortasında hizmet vermeye başlayacağı aktarıldı.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Beşyol metrobüs durağı ve üst geçidi çalışmaları sırasında metrobüs yoluna konulan direğe yönelik tepkiler sosyal medyada yayıldı ve birçok yorum aldı. Projenin tamamlanmasıyla köprü ayağının peron alanında kalacağını ve metrobüs yolunun kuzeye doğru bir şerit kaydırılacağını belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tepkilere yanıt vermişti.

Vatandaşlar ise çalışmaların geç başlaması konusunda tepkilerini dile getirdi. Öztürk Çakır, köprü ayağının yolun ortasına yerleştirilmesine karşı çıkarak, “Bittikten sonra o ayağı tekrar yerine alacağız diyor. Al bakalım o ayağı nereye yerleştireceksin? Yenisini mi yapacaksın? Yolu nasıl kullanacağız?” şeklinde konuştu. Nadir Gür ise çalışmanın geç yapıldığını ve daha önceden yapılması gerektiğini ifade etti. Emine Ayhan ise çalışmanın bitirilmesini ve seçimlere kadar oy alınmasını istedi. Yılmaz, projenin uzun süredir yapılmadığını ve yaz aylarında bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Not: Yukarıdaki haber metni tamamen özgündür ve Vakit.com.tr tarafından oluşturulmuştur.

Beşyol Metrobüs Durağı Yenileme Çalışmaları Mart Ortasına Kadar Sürüyor

Sıradaki haber:

Beşyol Metrobüs Durağı Yenileme Çalışmaları Mart Ortasına Kadar Sürüyor