h Dolar 34,0082 % -0.18
h Euro 38,0504 % -0.18
h Sterlin 45,3433 % 0.63
h Altın (Gr) 2.831,48 %1,03
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Salihli Belediyesi’nde işçilere ödenen asgari ücret 25 bin liraya yükseltildi.

Salihli Belediyesi’nde işçilere ödenen asgari ücret 25 bin liraya yükseltildi.

Salihli Belediyesi, 2024 yılı için işçilere yüzde 111 zam yaparak en düşük maaşı 25 bin liraya çıkardı. Belediye Başkanı Zeki Kayda, Belediye-İş Sendikası ile yapılan anlaşma sonucunda bu tarihi zamın tüm işçilere hayırlı olmasını diledi. Sendika yetkilisi Gökay Sezgin ise Başkan Kayda'ya işçilerin haklarını koruduğu için teşekkür etti.

Salihli Belediyesi’nde İşçilere Büyük Zam: En Düşük Maaş 25 Bin TL Oldu

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, belediye birimlerinde çalışan işçilere büyük bir zam yaparak en düşük işçi maaşını 25 bin TL olarak duyurdu. Yapılan zam oranı ise %111 olarak belirlendi.

Başkan Kayda, Belediye-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Gökay Sezgin ve Salihli Belediyesi Personel A.Ş Yönetimi ile gerçekleşen görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Kayda, “Belediyemizde birlikte gece gündüz çalışan mesai arkadaşlarımıza, Belediye-İş Sendikamız ile yaptığımız anlaşma neticesinde toplamda %111’lik bir zam yapma kararı aldık ve şirket işçilerimizin en düşük aylık net maaşını 25 Bin TL olarak belirledik. Bu tarihi zamın tüm işçi kardeşlerimiz için hayırlı olmasını temenni ederim. Harcamalarınızı ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte keyifle yapmanızı dilerim. Her şey Salihli’miz için. Birlikte nice güzel yarınlara” şeklinde konuştu.

Belediye-İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Gökay Sezgin ise “İşçilerin haklarını koruyan, emeklerinin karşılığını veren Belediye Başkanımız Zeki Kayda’ya sendika üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kapadokya’daki depolardan Türkiye’nin patates ihtiyacı karşılanıyor

Sıradaki haber:

Kapadokya’daki depolardan Türkiye’nin patates ihtiyacı karşılanıyor