h Dolar 34,0956 % 0.17
h Euro 38,0820 % 0.17
h Sterlin 45,3352 % -0.02
h Altın (Gr) 2.832,82 %0,14
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Kültür Sanat
  • Ahşaptan sanat eserleri üreten hobi ustası, amatörlüğünden profesyonelliğe geçiyor.

Ahşaptan sanat eserleri üreten hobi ustası, amatörlüğünden profesyonelliğe geçiyor.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan İsmail Kılınç, doğada topladığı ağaç parçalarını sanat eserlerine dönüştürüyor. Avizeler ve hayvan figürleri gibi çeşitli dekoratif ürünler yapmasıyla tanınan Kılınç, ilerleyen zamanlarda ürünlerini sergilemek için bir dükkan açmayı planlıyor. İnternet üzerinden ürünlerini satışa sunan Kılınç, eşinin de kendisine yardımcı olduğunu belirtiyor. Deprem nedeniyle dükkan bulmakta zorlandığını dile getiren Kılınç, hedefinin ürünlerini sergileyeceği bir işyeri açmak olduğunu ifade ediyor.

Yeşilyurt’ta yaşayan İsmail Kılınç, doğadan topladığı ağaç parçalarını ve kozalakları kullanarak evinde sanat eserleri oluşturuyor. İşinden arta kalan zamanlarda ahşaptan hayvan figürleri ve dekoratif ürünler yapmaya başlayan Kılınç, ilerleyen süreçte ürünlerini sergileyeceği bir dükkan açmayı hedefliyor.

Kılınç, ahşap el oymacılığına hobi olarak 2015 yılında başladığını belirtti. Yaptığı ürünler arasında hayvan figürleri, avizeler, sehpa ve masa gibi çeşitli dekoratif ürünler bulunuyor. Deprem nedeniyle bir süre ara veren Kılınç, şu anda tekrar üretime başlamış durumda ve mesleğin yeni nesillere aktarılmasını istiyor.

Ürettiği ürünleri internet üzerinde satışa sunan Kılınç, evinin salonunu bu iş için özel olarak ayırdığını ve eşinin de kendisine yardımcı olduğunu belirtti. Boş bir dükkan bulamaması nedeniyle hedefinin ürünlerini sergileyebileceği bir işyeri açmak olduğunu vurgulayan Kılınç, ilerleyen süreçte bu konuda daha fazla çalışma yapmayı planlıyor.

Öğrenciler, Sarıgöl’ün tarihine ilgiyle yolculuk yaptı

Sıradaki haber:

Öğrenciler, Sarıgöl’ün tarihine ilgiyle yolculuk yaptı