h Dolar 34,2482 % 0.35
h Euro 37,2283 % 0.35
h Sterlin 44,6925 % 0.56
h Altın (Gr) 2.988,60 %1,17
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Meteoroloji Dairesi uyarıyor: Cumartesi ve Pazar günü hava sıcaklığı düşecek, kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji Dairesi uyarıyor: Cumartesi ve Pazar günü hava sıcaklığı düşecek, kar yağışı bekleniyor

İstanbul'a Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı hava nedeniyle sıcaklıklar 8-10 derece düşecek, kuvvetli sağanak yağmur bekleniyor. Bu durum, şehrin kırsal ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur şeklinde etkili olabilir. Hava sıcaklığı bugün 17 dereceye kadar çıkacak ancak bulutlu bir hava hakim olacak ve aralıklarla hafif yağmur bekleniyor. Marmara bölgesinin genelinde de aynı hava koşullarının etkili olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul’da Soğuk ve Yağışlı Hava Bekleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava İstanbul’da etkisini gösterecek.

AKOM verilerine göre, İstanbul’da bu hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Sıcaklıkların Cumartesi öğle saatlerinden itibaren 8-10 derece birden düşerek kış değerlerine gerileyeceği ve yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Pazar sabah saatlerine kadar sürebilecek yağışların kırsal ve yüksek bölgelerde karla karışık yağmur, zaman zaman da kar şeklinde görülebileceği öngörülüyor. Bugün İstanbul’da hava sıcaklığı maksimum 17 dereceye kadar çıkacak ve çok bulutlu bir gökyüzü hakim olacak. Ara sıra hafif yağmur bekleniyor.

Hava sıcaklığı düşecek

İstanbul ve Marmara bölgesi genelinde Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava hafta sonu etkili olacak. Cumartesi öğle saatlerinden itibaren kuzeyden (poyraz) gelen rüzgarla birlikte sıcaklıklar 8-10 derece birden düşerek kış değerlerine gerileyecek. Ayrıca yer yer kuvvetli sağanak yağmur yaşanması da bekleniyor.

Kar yağışı yüksek bölgelerde bekleniyor

Cumartesi öğle saatlerinden pazar sabah saatlerine kadar sürebilecek yağışların İstanbul’un kırsal ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur şeklinde, zaman zaman da kar şeklinde görülmesi tahmin ediliyor.

Gençosman Mahallesi yerleşkeleri, yeni imar planı bilgilendirme toplantısında sakinlere detaylı bilgiler sunuldu.

Sıradaki haber:

Gençosman Mahallesi yerleşkeleri, yeni imar planı bilgilendirme toplantısında sakinlere detaylı bilgiler sunuldu.