h Dolar 34,0168 % -0.15
h Euro 38,0225 % -0.15
h Sterlin 45,2343 % 0.44
h Altın (Gr) 2.826,87 %0,87
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Düğünde havaya ateş etme cinayeti davasında sanığa müebbet hapis cezası talep ediliyor

Düğünde havaya ateş etme cinayeti davasında sanığa müebbet hapis cezası talep ediliyor

Zonguldak'ta düğünde havaya ateş açma tartışmasında Akın Kaçmak ölümüne, babası Volkan K. ise yaralanmasına sebep olan olayda, Mertcan K. ve Volkan K.'ya dava açıldı. İddianameye göre, Akın Kaçmak'ı öldüren Mertcan K.'ya müebbet hapis istenirken, Volkan K.'ya ise 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Olayda, Mertcan K.'nın silahından 9, Volkan K.'nın silahından 6, Akın Kaçmak'ın silahından ise 3 mermi çıktığı belirlendi. Mertcan K. önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Zonguldak’ta düğünde havaya ateş açma tartışması sonucunda 25 yaşındaki Akın Kaçmak’ın hayatını kaybetmesiyle ilgili olayda, babaya 18 yıla kadar hapis cezası ve oğula ise müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

11 Haziran tarihinde Karaelmas Mahallesi Alsancak Caddesi üzerinde gerçekleşen olayda, Akın Kaçmak ile Sadık K. arasında havaya ateş açma konusunda bir tartışma meydana geldi. Olayın ihbar edilmesi üzerine polis ekipleri olay yerine gitti ancak tarafların herhangi bir sorun olmadığını belirtmeleri nedeniyle olay yerinden ayrıldı.

Ancak düğünden sonra, iddialara göre Akın Kaçmak tekrar olay yerine gelerek Sadık K. ile konuşmak istediğini ifade etti. Akın Kaçmak, merdiven başında beklerken karşı taraftan çıkan Mertcan K. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle her iki taraf da birbirlerine ateş açtı. Mertcan K. sol bacağından silahla yaralandı. Akın Kaçmak ise üç mermiyle vuruldu ve hastanede hayatını kaybetti.

Olayda Ogün K. da Mertcan K.’nın babası Volkan K.’nın silahından çıkan mermiyle yanağından yaralandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede tutuklu olan Mertcan K.’ya müebbet hapis cezası, tutuksuz olan babası Volkan K.’ya ise 18 yıla kadar hapis cezası istendi. Yapılan incelemeler sonucunda 9 kovanın Mertcan K.’nın silahından, 6 kovanın Volkan K.’nın silahından ve 3 kovanın da Akın Kaçmak’ın silahından çıktığı belirlendi. Mertcan K.’ya yönelik “Kasten adam öldürme” suçlamasıyla birlikte Ogün K.’ya yönelik “Kasten öldürmeye teşebbüs” ve ruhsatsız silah taşıma suçlamasıyla müebbet hapis cezası ile 18 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Babası Volkan K. ise “Kasten öldürmeye teşebbüs” ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçlamalarıyla 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Mertcan K. önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkarılacak.

Malatya’da Kaçak Cep Telefonları Yakalandı

Sıradaki haber:

Malatya’da Kaçak Cep Telefonları Yakalandı