h Dolar 34,1202 % 0.03
h Euro 38,1581 % 0.03
h Sterlin 45,5190 % -0.11
h Altın (Gr) 2.879,96 %0,19
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Turhal Belediyesi, çevre dostu bir projeyi örnek olarak sunuyor.

Turhal Belediyesi, çevre dostu bir projeyi örnek olarak sunuyor.

Turhal Belediyesi, çevre dostu ve ekonomik bir proje olan "Asfalt Atıkları Yeni Yollara Dönüşüyor" ile bütçesine katkı sağlıyor. Yol yapım çalışmalarında ortaya çıkan asfalt atıklarını geri dönüştürüyor ve yeni açılan yollarda kullanıyor. Bu sayede çevreyi koruyor ve bütçesine önemli bir katkı sağlıyor. Proje kapsamında 15 bin ton atık asfalt geri dönüştürülerek çevreye zararsız hale getiriliyor. Hem özel firmalara satışı yapılıyor, hem de belediye yol yapımında kullanarak ekonomik bir fayda sağlanıyor.

Turhal Belediyesi, çevreye duyarlı ve ekonomik bir proje olan “Asfalt Atıkları Yeni Yollara Dönüşüyor” projesini hayata geçirdi. Belediye, yol yapım çalışmaları sırasında ortaya çıkan asfalt atıklarını değerlendirmek için bölgenin en büyük taş kırma eleme tesisinde geri dönüştürerek yol yapımında kullanıyor. Böylece hem çevreyi koruyor, hem de bütçesine katkı sağlıyor.

Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, projenin doğaya ve belediye ekonomisine sağladığı faydaları şu şekilde açıkladı: “Turhal Belediyemize ait konkasör tesisimizden sizlere sesleniyorum. Yaz boyunca yaptığımız asfalt çalışmalarında ortaya çıkan 15 bin ton atık asfaltı geri dönüştürmek için tesisimizde parçalayarak kullanmaya başladık. Bu durum bizleri gururlandırıyor. Geri dönüşümden elde ettiğimiz malzemeyle önümüzdeki yaz yeni açacağımız stabilize yollarımızda kullanacağız. Ayrıca özel firmalara da satışını yapıyoruz. Bu sayede hem ekonomik açıdan kazanç sağlıyoruz hem de petrol artığı malzemenin doğaya zarar vermesinin önüne geçerek Turhal, çevremiz ve ülkemiz için iki kat fayda sağlıyoruz.”

2023 yılı içerisinde yapılan asfalt yol çalışmalarından ortaya çıkan 15 bin ton asfalt atığı, yüzde 100’e yakın oranda geri dönüştürülerek çevreye zarar vermeden kullanılıyor. Hem özel firmalara malzeme satışı yaparak, hem de Turhal Belediyesinin yol çalışmalarında geri dönüştürülen asfaltı kullanarak önemli bir gelir elde ediliyor.

Muhtar adayı, esnaftan siftah parası talep ediyor

Sıradaki haber:

Muhtar adayı, esnaftan siftah parası talep ediyor