h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Kars’taki öğrenciler eğlenirken öğrenmeyi de ihmal etmiyor

Kars’taki öğrenciler eğlenirken öğrenmeyi de ihmal etmiyor

Kars'ta Kars Atatürk İlkokulu'nda açılan Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı'nda öğrenciler, oyun oynayarak eğitim görüyor. Sınıfların açılışını yapan Vali Ziya Polat, çocukların akıl ve zeka oyunu oynayarak teknoloji bağımlılığından kurtulmasını amaçladıklarını ifade etti. İlk etapta merkezde 12 sınıf açıldığını belirten Polat, ilerleyen zamanlarda her ilçeye bir akıl ve zeka oyunları sınıfı açacaklarını söyledi. Polat, öğrencilerin oynadığı oyunları izleyerek başarılar diledi.

Kars’ta öğrenciler, “Akıl Zeka Oyunları Sınıfı”nda hem oyun oynayıp hem de eğitim alıyorlar. Kars’ta ilk kez açılan Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı öğrenciler arasında büyük ilgi görüyor.

Kars Atatürk İlkokulu’nda faaliyete geçirilen “Akıl Zeka Oyunları Sınıfı” sayesinde öğrencilerin becerileri ön plana çıkıyor. Burada çeşitli oyunlar oynayarak becerilerini geliştiriyorlar ve eğitimlerini oyunlar ve aktivitelerle birleştirerek alıyorlar.

Sınıfın açılışını gerçekleştiren Vali Ziya Polat, “Zeka oyunları sınıflarımız Kars’ta ilk defa uygulanmaktadır. Şu anda 12 adet sınıfımızı açtık. 12 okulumuzda akıl ve zeka oyunları sınıflarını faaliyete geçirdik. Toplamda 54 öğretmenimiz çocuklarımıza eğitim veriyor. Çocuklarımızın akıl ve zeka oyunları oynarken aynı zamanda bugünün en kötü alışkanlıklarından biri olan teknoloji bağımlılığından da kurtulmalarını hedefliyoruz. Okullardaki akademik başarıya büyük önem veriyoruz ve çocuklarımıza bir mola sağlamak istiyoruz. Bu molada, çocukların sorgulayan, düşünen ve oyunlarla sorgulayan düşünen nesiller olmasını amaçlıyoruz. İşte bu sebeple bu sınıfları açtık” dedi.

Polat, sınıfların açılışında Belediye ve Özel İdarenin desteklerine dikkat çekerek, “Eğitim konusunda tüm kurum ve kuruluşlarımızın emrinde olduğunu her zaman vurguluyoruz. Sınıflarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çocuklarımızın eğlenceli vakit geçirmelerini ve mutlu bir şekilde eğitim almalarını istiyoruz. Yolunuz açık olsun. Şu anda sadece merkezde 12 sınıf açtık, ama ilçelerimizde ilerleyen dönemlerde de akıl ve zeka oyunları sınıfları açmayı planlıyoruz. Duruma bağlı olarak değerlendirmeler yapacağız. Ülkemizde zeka oyunlarına katılmayan illerden biriydik. İnşallah Mayıs ayında Rize’de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası’na gitmeye hak kazanan ekipleri buradan uğurlayacağız” şeklinde konuştu.

Polat, daha sonra sınıfı gezerek öğrencilerle oyunlar oynadı. Öğrencilerin zeka oyunları müsabakalarını izleyen Vali Polat, öğrencilere başarılar diledi.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, öğrencilerin karne sevincine katılarak destek verdi

Sıradaki haber:

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, öğrencilerin karne sevincine katılarak destek verdi