h Dolar 34,2540 % 0.39
h Euro 37,2001 % 0.39
h Sterlin 44,7352 % 0.72
h Altın (Gr) 2.988,24 %1,16
h BIST100 8.942,90 %-0,66
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • BAÜN’lü öğrencilerden Eskişehir’e teknoloji ziyareti

BAÜN’lü öğrencilerden Eskişehir’e teknoloji ziyareti

Balıkesir Üniversitesi Balıkesir Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü öğrencileri, Eskişehir'deki bir otomobil fabrikasına teknik gezi düzenledi. Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akolaş'ın danışmanlığında gerçekleştirilen geziyle öğrenciler, otomotiv sektöründeki üretim süreçlerini ve güncel teknolojileri yerinde görme fırsatı buldu. Fabrikanın üretim bantları, montaj hatları ve otomasyon sistemleri firma yetkilileri tarafından tanıtıldı ve detaylı bilgiler verildi. Balıkesir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Demirtaş, öğrencilerin saha deneyimi kazanması için yapılan bu teknik gezi için teşekkürlerini iletti.

Balıkesir Üniversitesi Balıkesir Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü, Eskişehir’deki bir otomobil fabrikasına teknik bir gezi düzenledi. Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akolaş’ın danışmanlığında gerçekleştirilen bu gezi, motorlu araçlar ve ulaştırma teknolojileri öğrencilerine, otomotiv sektöründeki üretim süreçlerini ve güncel teknolojileri yerinde görme fırsatı sağladı. Fabrika yetkilileri tarafından bilgi almak için ziyaret edilen bu gezide, öğrencilere üretim bantları, montaj hatları ve otomasyon sistemleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

Balıkesir Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Demirtaş, yaptığı açıklamada, öğrencilerin sürüş testleri, kalite kontrol testleri, kullanılan yazılımlar ve üretim standartları gibi konularda detaylı bilgiler edindiklerini belirtti. Öğrenciler, araçların motor yatağı, silindir kapağı, piston gibi parçalarından kaportasına kadar tüm aşamalarını yerinde görme fırsatı buldular. Demirtaş, bu teknik gezi için Eskişehir Ford Otosan Eğitim-Gezi işlerinden sorumlu olan Zihni Fidan’a ve Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Akolaş’a teşekkür etti. Bunun gibi teknik gezilerin artarak devam edeceğini belirtti.

ABD’nin 50 yıl sonra gerçekleştirdiği Ay’a iniş misyonu hüsranla sonuçlandı

Sıradaki haber:

ABD’nin 50 yıl sonra gerçekleştirdiği Ay’a iniş misyonu hüsranla sonuçlandı