h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Kozan’daki gençler, köy okullarına teknolojik destek sağlıyor

Kozan’daki gençler, köy okullarına teknolojik destek sağlıyor

Kozan Meslek Yüksekokulu öğrencileri, köy okullarında robotik kodlama dersleri veriyor. Gönüllü öğrenci eğitmenler, teknoloji eğitimine erişimi artırmak ve dijital becerileri geliştirmek amacıyla 6 hafta boyunca dersler düzenliyor. Yüksekokulun Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Adnan Gökten, öğrencilerle birlikte köy okullarındaki öğrencilere robotik kodlamanın temellerini öğretiyor. Gökten, her çocuğun teknolojiye erişiminin olması gerektiğini vurgulayarak, bu girişimle öğrencilerin kodlama becerilerini güçlendirip problem çözme ve işbirliği yeteneklerini geliştirdiklerini söylüyor.

Kozan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencileri, teknolojiye ulaşamayan köy okullarında gönüllü olarak robotik kodlama dersleri vermeye başladı. Amacı, teknoloji eğitimine erişim fırsatlarını eşitlemek ve öğrencilerin dijital yeteneklerini geliştirmektir.
Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı ve öğretim görevlisi Dr. Adnan Gökten, öğrencilerle birlikte köy okullarında robotik kodlamanın temellerini öğretti.
Yüksek okulun bilgisayar programcılığı bölümünden gelen öğrenci eğitmenler, köy okullarında öğrencilere teknolojiyi tanıtarak robotik kodlamayı öğretmek için 6 haftalık dersler düzenledi.
Gökten, “Günümüzde teknoloji çağında yaşıyoruz ve her çocuğun teknolojiye erişimi olmalı. Bu nedenle öğrencilerimizle birlikte gönüllü olarak köy okullarında robotik kodlama dersleri düzenleyerek, bu önemli bilgiye erişimlerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu girişim öğrenciler arasında heyecan yaratırken, köy okullarındaki öğrenciler de teknolojiyle daha yakından tanışma fırsatına sahip oluyor. Öğrenciler, kodlama yeteneklerini geliştirerek aynı zamanda problem çözme ve işbirliği becerilerini de güçlendiriyor” dedi.

Adana’da Takdir ve Teşekkür Alan Öğrenciler, ‘Adana Bombası’ İsimli Ödülü Kazandı

Sıradaki haber:

Adana’da Takdir ve Teşekkür Alan Öğrenciler, ‘Adana Bombası’ İsimli Ödülü Kazandı