h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a

Kocaeli, eğitimde büyük adımlar atıyor

Kocaeli'de eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi ve 437 bin 638 öğrenci karnelerini aldı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yaptığı konuşmada eğitim altyapısının iyileştirilmesi için çalıştıklarını ve mevcut okul sayısını artırdıklarını belirtti. Vali Yavuz, ayrıca hayırseverlerin desteğiyle ilerleyen günlerde iki okul daha yapılacağını duyurdu. Eğitimin önemine vurgu yapan Vali Yavuz, milliyetçilik ve vatanseverliğin bu ülke için çalışmak olduğunu ifade etti.

Kocaeli’de eğitim öğretim yılının birinci dönemi tamamlanarak 437 bin 638 öğrenci karnelerini aldı. Karne töreninde konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Valilik olarak eğitim altyapısının iyileştirilmesi ve öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Kocaeli’deki eğitim altyapısını yüzde 100’e çıkardık. Öğrencilerimizin daha kaliteli ve güvenli bir ortamda eğitim alabilmesi için 50 okul daha yapıldı, toplamda 100 okulun yapımı tamamlandı” dedi.

Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki Ulugazi İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine Vali Yavuz da katıldı. Minik öğrenciler, okulun girişinde Vali Yavuz’u çiçeklerle karşıladı. Vali Yavuz, sınıfları gezip öğrencilere karnelerini dağıttı ve öğretmenlere teşekkür etti.

Vali Yavuz, 1554 okulda görev yapan 29 bin 39 öğretmenin 437 bin 638 öğrenciye eğitim verdiğini belirtti. Yavuz, “Eğitim altyapımızı iyileştirmek ve öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim almasını sağlamak için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Kocaeli’deki eğitim altyapısını yüzde 100’e çıkardık. Var olan 50 okulumuza ilave olarak 50 yeni okul inşa ettik. Aynı zamanda 30 depreme dayanıksız okulu yıkarak yerine yeni okullar yapımına başladık. Bundan sonra da hayırsever destekleri ile daha fazla okul yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Yavuz, ilerleyen günlerde hayırseverlerin desteğiyle 2 yeni okulun yapılacağını müjdeledi. Gölcük ilçesindeki Donanma Okulu’nun Ford Otosan tarafından yapılacağını ve başka bir hayırseverin de 32 sınıflı bir okulun inşasını üstleneceğini belirtti. Ayrıca 10 okulun daha hayırseverlerin desteğiyle yapılması için görüşmelerin devam ettiğini ve hedeflerinin hayırsever destekleriyle toplamda 12 okul yapmak olduğunu ifade etti.

Vali Yavuz, eğitimin toplumun her kesimini ilgilendiren bir konu olduğuna dikkat çekti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin son teknolojik gelişmelere ayak uydurduğunu vurguladı. Yavuz, “Bu ülke için çalışmak, milliyetçilik ve vatanseverlik demektir. Türk milletinin hür ve bağımsız yaşaması için herkesin fedakarlık yapması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Takdir ve teşekkür alan öğrenciler ’Adana bombası’nı kaptı

Sıradaki haber:

Takdir ve teşekkür alan öğrenciler ’Adana bombası’nı kaptı