h Dolar 34,2920 % 0.15
h Euro 37,0831 % 0.15
h Sterlin 44,5644 % 0.02
h Altın (Gr) 3.023,57 %0,40
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Konteyner okulunda karne heyecanı: Öğrenciler karnelerini alırken büyük mutluluk yaşadılar

Konteyner okulunda karne heyecanı: Öğrenciler karnelerini alırken büyük mutluluk yaşadılar

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremleri sonrası konteyner okullarda eğitim gören öğrenciler, karnelerini aldı. 110 konteyner sınıfta 4 bin 200 öğrenci eğitimine devam ederken, Havaalanı Konteyner Kent'te 700 öğrenci karnelerini alarak sömestir tatiline girdi. Öğrencilere karnelerini veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, depreden sonra öğrencilerin eğitimlerine devam etmek amacıyla konteyner sınıflar oluşturulduğunu belirtti. Veliler ise çocuklarının eğitimlerine kavuşmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinin yaşandığı konteyner okullarında öğrenciler karnelerini almaya başladı. Yaklaşık 110 konteyner sınıfta eğitim gören 4 bin 200 civarındaki ilkokul öğrencisi, sömestr tatiline girmeden önce karne heyecanını yaşadı. Havaalanı Konteyner Kent içerisinde bulunan 700 öğrenci de karnelerini aldı. Bu öğrencilere, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman tarafından çanta hediye edildi.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, deprem sonrasında başka şehirlere giden 64 bin öğrenciden 60 bininin şehre geri döndüğünü ve eğitimlerine betonarme okullarda devam ettiklerini belirtti. Ancak ulaşım sıkıntısı yaşayan veya uzak mesafede bulunan öğrenciler için konteyner kentlerde konteyner sınıflar oluşturulduğunu söyledi. 4 bin 200 öğrencinin eğitimlerine bu sınıflarda devam ettiğini vurgulayan Kahraman, Havaalanı Konteyner Kent’te de 700 öğrencinin karne heyecanını yaşadığını ifade etti. Şehrin normale dönmesi ve eğitim-öğretimin devam etmesinin öneminin herkes tarafından bilindiğini dile getiren Kahraman, geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinin bu yıl tekrarlanmadan tamamlanmasını umduklarını söyledi.

İlk karne heyecanını yaşayan velilerden Erdal Güler, sevinç duyduğunu ve çocuğuyla gurur duyduğunu belirtti. Diğer bir veli olan Hilal Sancak ise çocukların zor bir süreçten geçtiğini ancak şükürler olsun ki eğitimlerini alabildiklerini söyledi.

Erzincan’da Öğrenciler, Karne Harçlığıyla Yüzlerce Hediye Aldı

Sıradaki haber:

Erzincan’da Öğrenciler, Karne Harçlığıyla Yüzlerce Hediye Aldı