h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • CHP Genel Başkanı Özel: “Artık sizin sorunlarınızdan daha büyük bir sorun yok”

CHP Genel Başkanı Özel: “Artık sizin sorunlarınızdan daha büyük bir sorun yok”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilere sahip çıkacaklarını ve onların sorunlarının önemli olduğunu belirtti. Özel, hükümetin Türkiye'yi derin bir krize sürüklediğini ve ekonomik durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı. Emekli maaşlarının düşük olduğunu ifade eden Özel, prim güncelleme kat sayılarının ve aylık bağlama oranlarının artırılması gerektiğini söyledi. Emeklilere destek olacaklarını söyleyen Özel, artık onların sorunlarının en önemli konu olduğunu ve bu gerçeği kabul etmediklerini dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilere verilecek destekleri vurgulayarak, “Artık sizin sorununuzdan daha önemli bir sorun yok. Bunu kabul etmiyoruz” dedi.

CHP Lideri Özgür Özel, emekli buluşması için parti genel merkezinde bir araya gelen emeklilere hitap etti. Burada yaptığı konuşmada, hükümetin Türkiye’yi uzun süredir derin bir krizin içine çektiğini ifade eden Özel, “Bu durumun hiçbiri birbiriyle bağlantısız değil. Anayasa ve kanunların yok sayıldığı, hak aramanın ortadan kalktığı bir yerde ekonominin bu halde olmasına kimse şaşırmamalı” dedi.

“En düşük maaş genel maaş olmasın, parametreleri düzeltmeliyiz”

Özel, ortalama emekli maaşının neredeyse en düşük emekli maaşı kadar olduğunu belirterek, “Bu durum kesinlikle değiştirilmeli. Bunun için prim güncelleme katsayıları artırılmalı, aylık bağlama oranları yükseltilmeli, aylıkların alt sınırları da artırılmalı. Yani 2002’deki düzenlemeleri ve 2006’da yapılan 5510 sayılı Kanun’da yapılan değişiklikleri düzeltmemiz gerekiyor. Oranları, alt sınırları ve diğer parametreleri düzeltmeliyiz, böylece en düşük maaş genel maaş olmaktan çıkmalı” ifadelerini kullandı.

“Artık sizin sorununuzdan daha önemli bir sorun yok”

Emeklilere destek vereceklerini belirten Özel, “Bugüne kadar hep sorun yaşadınız, hep unutuldunuz, ihmal edildiniz. Sürekli sizin sorununuzdan daha önemli bir mesele vardı. Ancak bundan sonra sizin sorununuzdan daha önemli bir sorun yok. Bunu kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, medyanın önünde göründü

Sıradaki haber:

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, medyanın önünde göründü