h Dolar 34,2885 % 0.16
h Euro 37,1812 % 0.16
h Sterlin 44,6109 % 0.18
h Altın (Gr) 3.004,85 %-0,22
h BIST100 8.829,58 %-0,49
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Büyükşehir Kütüphanelerini 200 bin ziyaretçi tercih etti

Büyükşehir Kütüphanelerini 200 bin ziyaretçi tercih etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi bünyesinde bulunan kütüphaneler dijital olarak da hizmet veriyor. Yaklaşık 36 bin 500 yazılı esere ev sahipliği yapan ve 4 bin 494 üyenin kayıtlı olduğu kütüphaneler, ara tatilde de öğrencilere hizmet verecek. Farklı etkinliklerin yanı sıra sınıflar, kütüphaneler ve atölyeler tam kapasiteyle açık olacak. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, gençlerin okumasını, araştırmasını ve bilgilenmesini önemsediğini belirterek tüm öğrencilere verimli bir tatil diledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan önemli bir yatırım olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nin içerisinde bulunan kütüphaneler ve sınıflar, bilginin merkezi olmaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Ünal Türkeş Muğla Tarih Kitaplığı ve Oktay Akbal Edebiyat Kütüphanesi toplamda 36 bin 500 kitaba ev sahipliği yaparken, dijital erişim imkanıyla da okuyuculara hizmet veriyor. Kütüphaneler, şimdiye kadar yaklaşık 200 bin kişi tarafından ziyaret edilirken, üyeler tarafından 68 bin 745 kitap da ödünç alındı.

Ara tatilde de öğrenciler için sınıf ve kütüphaneler hizmet sunmaya devam edecek. Gençlerin verimli bir tatil geçirmesi için çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak olan kütüphane ve sınıflar, 9-12 yaş grubu için felsefe atölyesi, Perşembe günü etkinlikleri ve tiyatro atölyesi gibi farklı etkinlikler düzenleyecek. Bu sayede, ara tatilde de kütüphaneler ve sınıflar, tam kapasiteyle hizmet verecek.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin okuyan, araştıran gençlerle mümkün olacağını vurgulayarak, gençler için birçok proje hayata geçirdiklerini belirtti. Başkan Gürün, gençlerin kütüphane ve sınıflara yoğun ilgi göstermesinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

Başkan Gürün, ara tatilde öğrencilerin verimli bir tatil geçirmesini dileyerek öğretmenlere teşekkür etti. Atatürk’ün izinde geleceğe yürümek için çalıştıklarını belirten Başkan Gürün, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi bünyesinde yer alan farklı özelliklere sahip kütüphanelere gençlerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Gençlerin okuma, bilgi edinme ve araştırma yapma konusunda aktif olduklarını vurgulayan Başkan Gürün, gençleri ara tatilde de kütüphaneleri ziyaret etmeye davet etti.

Niğde’de binlerce öğrenci karne bekledi, heyecanla paylaştı

Sıradaki haber:

Niğde’de binlerce öğrenci karne bekledi, heyecanla paylaştı