h Dolar 34,2689 % 0.02
h Euro 36,9975 % 0.02
h Sterlin 44,4799 % -0.02
h Altın (Gr) 3.028,43 %0,03
h BIST100 8.842,42 %0,04
a

Isparta’da Site Yöneticisini Kemerle Boğarak Öldürdüğü İddia Edilen Sanığın Yargılandığı Duruşmada, Tanık İfadeleri Alındı

Isparta’da bulunan bir sitede meydana gelen olayda, Güvenlik görevlisi Süleyman Ç.’nin site yöneticisi Hüseyin Cahit Erdoğan’ı kemerle boğarak öldürdüğü iddiasıyla açılan dava devam ediyor. İkinci duruşmada, olayın tanığı olarak ifade veren sanığın eski eşi Gül C., mahkemede dikkat çeken ifadelerde bulundu. Gül C., maktulün kendisine ahlaksız tekliflerde bulunduğunu ileri sürdü. Ancak maktulün oğlu Enver Erdoğan, babasının onu rahatsız ettiğini iddia eden tanık ifadelerine karşılık, ellerindeki telefon kayıtlarında tanığın babasını on iki kez aradığını öne sürerek şaşkınlık yaşadı. Mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, 28 Ocak 2023 tarihinde Isparta’daki Fatih Mahallesi’nde bulunan bir sitede gerçekleşti. Site sakinleri, site yöneticisi Hüseyin Cahit Erdoğan’ın hareketsiz bir şekilde otoparkta yattığını fark ederek durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesiyle birlikte Hüseyin Cahit Erdoğan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis, olayın ardından güvenlik kameralarını inceleyerek Süleyman Ç.’yi gözaltına aldı. Süleyman Ç.’nin tutuklanmasıyla birlikte mahkeme süreci başladı.

Savcılığın iddianamesinde, Süleyman Ç.’nin “tasarlayarak öldürme” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. İkinci duruşma Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü ve anne ve babanın tanık olarak ifadelerine başvuruldu. Sanık Süleyman Ç., tutuklu olarak yargılamaya devam ederken, taraf avukatları ve aileleri duruşmada hazır bulundu.

Eski eşi Gül C.’nin tanık olarak ifade verdiği duruşmada, olay günü cinayetten haberi olmadığını belirtti. Tanık ifadesinde maddi sıkıntılar nedeniyle boşandığı eşiyle iletişimi devam ettirdiğini açıklayan Gül C., cinayet kurbanı Hüseyin Cahit Erdoğan’ı tanıdığını ve onunla ev temizliği konusunda birlikte çalıştıklarını söyledi. Ancak daha sonra başka bir iş bulduğunu ve Hüseyin Cahit Erdoğan’ın ısrarlarına rağmen temizliğe gelmek için zamanının olmadığını belirtti. Gül C., bir gün iş yerine geldiğinde Hüseyin Cahit Erdoğan’ın kendisine ev açacağını ve ara sıra görüşmeye geleceğini söylediğini ifade etti. Ancak Gül C., bu teklifi kabul etmediğini dile getirdi. Tanık ifadesinin devamında, boşandığı eşiyle barışmak istediklerini ve Hüseyin Cahit Erdoğan’ın onu aradığını ancak kimseye söylemediğini açıkladı.

Mahkeme heyeti, tanığa Hüseyin Cahit Erdoğan’ın kendisine fiziksel temasının olup olmadığını sordu. Gül C., Hüseyin Cahit Erdoğan’ın kendisine herhangi bir fiziksel temasının olmadığını söyledi. İfadesinde, Hüseyin Cahit Erdoğan’ın evlerine gittiği zaman eşinin de evde olduğunu belirtti. Gül C., daha önce kullandığı telefon numaralarını değiştirdiğini ve bu numaraları da Hüseyin Cahit Erdoğan’ın bulduğunu, ardından mevcut numarasını aldığını ifade etti.

Söz verilen sanık Süleyman Ç., tanık ifadelerini duyduğunda şaşırdığını belirterek, “Bu ifadeleri burada ilk kez duyuyorum. Beni tahrik ettiğiniz için kazan dairesine indim sanırım,” dedi.

Ancak Enver Erdoğan, tanığın babasını rahatsız ettiğini söylemesine karşı ellerindeki telefon kayıtlarında tanığın babasını on iki kez aradığını belirterek itiraz etti. Enver Erdoğan, tanığın kendisini aradığında çalıştığı için cevap veremediği zamanlar olduğunu ancak geri dönerek ona döndüğünü söyledi. Tanığın aradığı zaman “Düşündün mü? Şans istiyorum” gibi ifadeler kullandığını iddia etti.

Müşteki avukatı ise verilen ifadelere itiraz ettiklerini belirterek tanığın ifadelerinin kurgu olduğunu ve olayın tasarlayarak gerçekleştiğini dile getirdi. Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Karanlıkta duydukları sesle evlerinde sarsıldılar, deprem olduğunu düşündüler

Sıradaki haber:

Karanlıkta duydukları sesle evlerinde sarsıldılar, deprem olduğunu düşündüler