h Dolar 34,2738 % 0
h Euro 37,0351 % 0
h Sterlin 44,5242 % 0.01
h Altın (Gr) 3.023,64 %-0,12
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Çermik’te Filistin’e destek için yürüyüş düzenlendi

Çermik’te Filistin’e destek için yürüyüş düzenlendi

Çermik ilçesinde Filistin'e destek amacıyla düzenlenen yürüyüşte, vatandaşlar Türk ve Filistin bayraklarıyla belediye meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşte, "Katil İsrail, Filistin’den defol", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Çermik’ten Gazze’ye direnişe bin selam" şeklinde sloganlar atıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan sözcü, Filistin'deki insanlar için zalimlerle karşı yürüdüklerini belirtti ve Yahudi ırkçılığını kınadı.

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına destek vermek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen etkinlikte, Sütçü İmam Parkı’nda toplanan vatandaşlar, Türk ve Filistin bayraklarını ellerinde taşıyarak belediye meydanına doğru yürüdü. Yürüyüş sırasında, “Katil İsrail, Filistin’den defol”, “Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık”, “Çermik’ten Gazze’ye bin selam” gibi sloganlar atıldı.

Yürüyüşün ardından Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüsü Abdulselam Yüksel tarafından grup adına bir basın açıklaması yapıldı. Yüksel, Filistin’deki insanlar için zalimlerle beraber yürüdüklerini söyledi. Yaşanan savaşın sadece Filistin-İsrail arasında bir savaş olmadığını vurgulayan Yüksel, “Bu küresel bir savaştır ve tüm dünyayı ilgilendirir. Irkçılığı, Avrupa merkezciliğini, ayrımcılığı reddediyoruz ve kardeşlikten yana tercih yapıyoruz. Gazze’deki kardeşlerimizin yanında durarak insanlığın onurunu ve şerefini yüceltiyoruz. Yahudi ırkçılığını lanetliyor, kardeşliği selamlıyoruz” şeklinde konuştu.

Bir araç bakıma alındıktan sonra sadece yarım saat içinde alev aldı

Sıradaki haber:

Bir araç bakıma alındıktan sonra sadece yarım saat içinde alev aldı