h Dolar 34,2964 % 0.1
h Euro 37,0291 % 0.1
h Sterlin 44,4490 % -0.1
h Altın (Gr) 2.995,06 %-1,07
h BIST100 8.718,87 %-1,35
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Araç dolandırıcılarına yönelik operasyon: 5 ilde 23 kişi gözaltına alındı

Araç dolandırıcılarına yönelik operasyon: 5 ilde 23 kişi gözaltına alındı

İstanbul ve çevresinde araç dolandırıcılığıyla ilgili operasyon düzenlendi. Polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 23 kişi gözaltına alındı. Operasyon sonucunda bir dolandırıcının güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Dolandırıcılar, araçlarını satmak isteyen vatandaşları "Bankada sorun oldu, para birazdan hesabınıza yatacak" şeklinde kandırarak ödemelerini yapmayıp araçları elde ediyorlardı. Ardından araçları başka suç örgütü üyelerine devredip mağdurlara ödeme yapılmadı. Polisin 3 aylık bir çalışma sonucunda eylemleri tespit ettiği 29 şüphelinin 23'ü operasyonla yakalandı. Operasyonlarda ruhsatsız silahlar ele geçirildi ve gözaltındaki şüphelilerin işlemleri sürüyor.

İstanbul merkezli olan ve 5 ilde gerçekleştirilen operasyon sonucunda, araç dolandırıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, “Bankada sorun oldu, para birazdan hesabınıza yatacak” şeklinde bahanelerle dolandırıcılık yapan şüpheli tespit edildi.

İstanbul genelinde birçok vatandaşın araçlarını satmak istedikleri sırada dolandırıldıkları konusunda şikayetçi olmaları üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü ve Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturmada, araçlarını satmak isteyen vatandaşlarla şüphelilerin alıcı gibi iletişime geçtiği ve noter devir işlemi esnasında “Bankada sorun oldu, para birazdan hesabınıza yatacak” şeklinde bahaneler sunarak ödemelerini yapmadıkları ortaya çıktı. Şüpheliler, araçların ödemelerini yapmadan ruhsatlarını alarak, satın aldıkları araçları başka suç örgütlerine devretmişlerdir. Ayrıca, mağdurları parayı ödeyecekleri konusunda oyalayarak, araçlarını iyi niyetli kişilere satarak haksız kazanç sağlamışlardır. Şikayet edilen durumlarda, araçlara şerh konulmaması için araçların iyi niyetli kişilere satılarak haksız kazanç sağlandığı tespit edildi. Yapılan 3 aylık bir çalışmanın ardından, aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 29 şüphelinin 13 suç işlediği belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, düğmeye basarak operasyon düzenledi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 16 Ocak tarihinde İstanbul’da 12, İzmir’de 11, Muş’ta 2, Manisa’da 2 ve Sakarya’da 1 olmak üzere toplamda 28 adrese eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sonucunda, 23 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca, 2 araç yediemin otoparkına çekildi ve 10 araca satılamaz şerhi konuldu. Yapılan adres araştırmalarında, 1 ruhsatsız tabanca, 1 şarjör, 65 adet mermi ve 1 ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri ise devam etmektedir.

Milyarlarca liralık e-fatura ele geçirilen naylon fatura operasyonu İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirildi

Sıradaki haber:

Milyarlarca liralık e-fatura ele geçirilen naylon fatura operasyonu İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirildi