h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde karnelerini alan başarılı öğrencilere, tekstil sahipleri tarafından verilen burslar ödül olarak sunuldu.

2023-2024 eğitim öğretim yılının tatili nedeniyle gerçekleştirilen karne töreni, Bitlis’in Tatvan ilçesinde de düzenlendi. Tatvan genelindeki 24 bin 943 öğrencinin karne aldığı törenlerde, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri arasından Moda Tasarım Teknolojileri ve Tekstil Teknolojileri bölümlerinden takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilere, tekstil sahipleri tarafından burs verildi. Takdir belgesi alan 22 öğrenciye 400 TL, teşekkür belgesi alan 24 öğrenciye ise 200 TL burs verilen törende, öğrenciler hem karnelerini hem de burslarını alkışlar eşliğinde aldılar. Törene, Tatvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Aydın ve Murat Yoldaş ise tekstilcileri temsilen katıldılar.

Tatvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Aydın, öğrencilere verilen bursun motivasyon sağladığını belirterek, “2023-2024 eğitim öğretim yılının dönem sonundayız. Bu dönem boyunca çalışan öğrencilerimize karnelerini takdim ettik. Bazı öğrencilerimiz staj yaptı. Sene başında tekstilcilerimiz ve okul müdürlüğümüz arasında bir protokol imzalandı. Her ay verilmek üzere öğrencilerimize burs verildi. Öğrencilerimize bu ay dağıtılan burslar, takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilerimize karne gününde takdim edildi. Bu bursu öğrencilere motivasyon sağlamak amacıyla görüyoruz” dedi.

Tekstil firması sahibi Murat Yoldaş ise nitelikli eleman yetiştirdikleri Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki başarılı öğrencilere düzenli olarak burs verdiklerini söyledi. Yoldaş, “Buradaki başarılı öğrencilere yaklaşık bir buçuk yıldır her ay düzenli olarak burs vermekteyiz. Bu okulda nitelikli elemanlar yetişiyor. Okulun idarecilerine ve öğrencilerine teşekkür ederiz” dedi.

Tatvan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sedef Yalçın ise başarılı olan 22 öğrenciye 400 TL, 24 öğrenciye ise 200 TL burs verdiklerini açıkladı. Yalçın, “Tatvan’daki tekstilcilerle iş birliği içinde çalışıyoruz. Bu iş birliği kapsamında başarılı olan öğrencilere burs desteği sağlanıyor. Bu dönemin sonunda da başarılı olan öğrencilere tekstilcilerin desteğiyle burs dağıttık. Takdir belgesi alan 22 öğrencimize 400 TL, teşekkür belgesi alan 24 öğrencimize ise 200 TL’lik hediye çekleri takdim ettik. Tekstilcilerimize destekleri için teşekkür ederim” dedi.

Yılın İlk Sınavı Yarın ÖSYM Tarafından Gerçekleştirilecek

Sıradaki haber:

Yılın İlk Sınavı Yarın ÖSYM Tarafından Gerçekleştirilecek