h Dolar 34,2689 % 0.02
h Euro 36,9975 % 0.02
h Sterlin 44,4799 % -0.02
h Altın (Gr) 3.028,43 %0,03
h BIST100 8.842,42 %0,04
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Katliam gibi kazada 8 kişinin ölümünün yargılaması başlıyor

Katliam gibi kazada 8 kişinin ölümünün yargılaması başlıyor

Afyonkarahisar'da meydana gelen kazada 8 kişi hayatını kaybederken 12 kişi yaralandı. Kazayı gerçekleştiren sürücü, yaptığı ilk savunmasında sorumluluğu kabul etti ve yaşını büyüttüğünü, sürücü belgesini ise ehliyete dönüştürmediğini açıkladı. Sürücü, kazadan dolayı pişmanlık duyduğunu ifade etti ve tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanığın tutuklu yargılanmasına devam edileceğini ve müştekilerin davaya katılma taleplerinin kabul edildiğini açıkladı. Kazaya ilişkin dosyaya baktığında ciddi bir ceza beklendiğini ifade eden bir avukat, olayda bilinçli taksirin olduğunu ve cezanın üst sınırdan verileceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Afyonkarahisar’da yaşanan servis aracı kazasında 8 kişi hayatını kaybetti ve 12 kişi yaralandı. Kazayı gerçekleştiren sürücü Berat K., ilk savunmasında kusurlu olduğunu itiraf ederken, yaşını büyüttüğünü ve B sınıfı sürücü belgesi sertifikasını ehliyet haline getirmediğini belirtti. Berat K., “Pişmanım, keşke bu kaza olmasaydı. Sadece para kazanmak istiyordum” dedi.

Kazanın meydana geldiği tarih 22 Temmuz 2023’tür ve yer Çay ilçesi çıkışıdır. Berat K. tarafından kullanılan 03 M 5906 plakalı servis minibüsü, sürücünün kontrolünü kaybetmesi sonucu şarampole düşerek ağaçlara çarparak devrildi. Kazada, kiraz bahçesinden dönen tarım işçilerinden Salih Akkuş, Ünal Can Akkuş, Güllüzar Balamut, Menekşe Cingöz, Neriman Turguteli, Huriye Köker, Perihan Bayar ve Aysun Çetin yaşamını yitirdi, 12 kişi ise yaralandı. Olayın ardından Bolvadin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve bugün ilk duruşma gerçekleşti.

Berat K’nın savunmasında, minibüsün 2005 model olduğu için hız yapmadığını ve kaza günü alkollü, ilaçlı veya uyuşturucu madde kullanmadığını belirtti. Yaşını büyüttüğünü, ancak sürücü belgesini ehliyete dönüştürmediğini söyleyen Berat K., “Daha önce işçi taşımacılığı yapmadım” ifadelerine yer verdi. Bu açıklamaların ardından kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar tepki gösterdi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, bazı müşteki yakınlarını salondan çıkardı.

Berat K., daha sonra “Çok pişmanım. Keşke kaza olmasaydı. Sadece para kazanmak istiyordum. Kimseye zarar vermek istemezdim” diyerek tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, sanığın tutuklu yargılanmasının devam etmesine, müştekilerin davaya katılma taleplerinin kabul edilmesine ve bazı müşteki ve avukatların taleplerinin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı 3 Mayıs’a erteledi.

Kazada hayatını kaybeden bir kadının avukatı Osman Azak, bilinçli taksirin bulunduğunu belirterek, dosyanın incelenmesi sonucunda cezanın üst sınırdan verileceğini tahmin ettiklerini ve ciddi bir ceza alınacağını düşündüklerini ifade etti. Ayrıca, Berat K’nın yaşıyla ilgili bazı sorunlarının olduğunu ancak mahkeme kararıyla düzeltildiğini ve 18 yaşından büyük olduğunu belirtti.

Trafodan çalan elektrik kablolarıyla suçüstü yakalanan 3 kişi gözaltına alındı

Sıradaki haber:

Trafodan çalan elektrik kablolarıyla suçüstü yakalanan 3 kişi gözaltına alındı