h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Gürsu’da tarihi bir projenin daha ortaya çıkacağı duyuruldu

Gürsu’da tarihi bir projenin daha ortaya çıkacağı duyuruldu

Gürsu Belediyesi, Taşköprü Sokak Projesi'nde bulunan Gürsu'nun ilk Çocuk Kütüphanesi'nin temelini attı. Kütüphane, 57 tescilli evin bulunduğu sokakta, 340 metrekarelik bir alanda inşa edilecek. Belediye Başkanı Mustafa Işık, kütüphanenin maliyetini 8,5 milyon TL olarak öngördüklerini belirtti ve Gürsu'nun çocuklarını bu merkezde eğitip sosyalleştirecek olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Gürsu’da Çocuk Kütüphanesi İçin Temel Atıldı, Taşköprü Sokak Projesi Hayata Geçiyor

Gürsu Belediyesi, tarihi Taşköprü bölgesinde yepyeni bir proje olan Çocuk Kütüphanesi’nin temelini attı. Gürsu Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Taşköprü Sokak’ta süren kamulaştırma çalışmaları devam ederken, ilçenin ilk Çocuk Kütüphanesi için de temel atıldı. Türkiye’nin Hibe Şampiyonu Belediyesi olan Gürsu Belediyesi, 57 tescilli evin bulunduğu sokakta üç parsel ve iki yapı kamulaştırması gerçekleştirdi. Çocuk Kütüphanesi için atılan temel, 340 metrekarelik parsel alana ve 286,5 metrekarelik inşaat alanına sahip olacak şekilde planlandı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, temel atma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, AK Parti İl Başkan Vekili Erdoğan Akyıldız, AK Parti İlçe Başkanı Erkan Şekeroğlu, MHP İlçe Başkanı Tahir Akdağ, önceki dönem AK Parti Milletvekili Atilla Ödünç, meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini davet etti. Protokol üyeleri, tarihi sokakta birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Maliyeti 8,5 milyon TL olarak planladığımız kütüphanemiz, dönemimizdeki önemli projelerden biri olacak. Ayrıca tescilli ve özel bir yapı olması nedeniyle, ekiplerimiz burada rekonstrüksiyon işlemi uygulayarak orijinal yapısına uygun bir şekilde inşa edecekler. Gürsu’nun çocuklarını burada özel olarak tasarlanmış bu merkezde eğitmek ve sosyalleştirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

İstanbul’da Bayram Tatili Nedeniyle Havalimanı Yoğunluğu Yaşanıyor

Sıradaki haber:

İstanbul’da Bayram Tatili Nedeniyle Havalimanı Yoğunluğu Yaşanıyor