h Dolar 34,2962 % 0.51
h Euro 37,2216 % 0.51
h Sterlin 44,7396 % 0.72
h Altın (Gr) 2.989,09 %1,19
h BIST100 8.970,27 %-0,36
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • ABD, Yemen’deki Husilerin 3 gemi savar füzesini hedef alarak vurdu!

ABD, Yemen’deki Husilerin 3 gemi savar füzesini hedef alarak vurdu!

ABD güçleri, Yemen'deki Husilere ait 3 gemisavar füzesini imha etti. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, füzelerin ticari gemilere ve ABD donanmasına yakın bir tehdit oluşturduğunu belirleyerek harekete geçti. İran destekli Husiler, Kızıldeniz'de İsrail ile bağlantılı gemilere saldırılar düzenliyor. Bu saldırılar nedeniyle birçok gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurmuştu. ABD daha önce bu saldırılara karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adıyla uluslararası bir koalisyon kurmuştu. ABD Başkanı Joe Biden, Husilerin saldırılarını durdurmamaları üzerine hava saldırılarının devam edeceğini açıkladı.

ABD güçleri, Husilere ait 3 gemisavar füzeyi vurarak imha etti

ABD, Yemen’deki İran destekli Husilerle mücadelesini sürdürüyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) açıklamasına göre, dün saat 18.45’te ABD güçleri, Husilerin fırlatmaya hazırlandığı tespit edilen 3 gemisavar füzesine saldırı düzenledi. Açıklamada, füzelerin Yemen’deki Husi kontrolündeki bölgelerde bulunduğu ve ticari gemilere ve ABD donanmasına yakın bir tehdit oluşturduğu belirtildi. ABD güçleri, meşru müdafaa hakkı çerçevesinde füzeleri imha etti.

Kızıldeniz’deki gerilim

İran destekli Husiler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına karşılık olarak Kızıldeniz’de İsrail ile bağlantılı ticari gemilere saldırılar düzenlemeye başlamıştı.

Husiler, Kızıldeniz’deki gemilere İsrail’e doğru gitmemeleri konusunda uyarıda bulunmuş ve ticari gemilere füze ve drone saldırıları düzenlemişti. Bu durum sonucunda birçok denizcilik şirketi Kızıldeniz’deki seferlerini durdurmak zorunda kaldı. Washington yönetimi, Aralık ayında Husilerin Kızıldeniz’deki uluslararası gemilere yönelik saldırılarının artması üzerine “Refah Muhafızı Operasyonu” adıyla çok uluslu bir koalisyon kurduğunu duyurdu. ABD ve İngiltere, Yemen’deki Husilere 12 Ocak’ta hava ve deniz operasyonları gerçekleştirmişti. ABD, 13 Ocak’ta Husilere ait radar tesisini Tomahawk füzeleriyle vurdu, 16 Ocak’ta Husilerin kontrolündeki bölgelerden fırlatılmak üzere konuşlandırılmış 4 gemisavar balistik füzesini imha etti ve 17 Ocak’ta da yine Husilerin kontrolündeki bölgelerden ateşlenmek üzere konuşlandırılmış 14 füze saldırısını önledi. Husiler, Gazze’deki saldırılar sona erene kadar İsrail’e giden tüm gemileri hedef aldıklarını açıklamıştı. Ancak, bu saldırılar Kızıldeniz’deki küresel tedarik zincirini olumsuz etkilemişti. ABD, birkaç gün önce Husileri yeniden terör örgütü listesine aldığını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, perşembe günü yaptığı açıklamada, Husilerin gemilere yönelik saldırılarını durduramadıklarını fakat hava saldırılarının devam edeceğini belirtti.

İnşaat ve Emlak Bakanı Murat Kurum, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ı makamında ağırladı

Sıradaki haber:

İnşaat ve Emlak Bakanı Murat Kurum, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ı makamında ağırladı