h Dolar 34,1786 % 0.09
h Euro 38,2062 % 0.09
h Sterlin 45,7629 % -0.18
h Altın (Gr) 2.905,81 %-0,93
h BIST100 9.777,46 %-0,53
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Milli Savunma Bakanlığı, bir otizmli çocuğun en büyük hayalini gerçekleştirerek sevindirici bir adım attı.

Milli Savunma Bakanlığı, bir otizmli çocuğun en büyük hayalini gerçekleştirerek sevindirici bir adım attı.

Milli Savunma Bakanlığı, otizm hastası 9 yaşındaki Batuhan Öğdüm'ün uçma hayalini gerçekleştirdi. Adana'da yaşayan Batuhan, 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda kalkış yapan uçakları uğurladı ve F-16 simülatörünü kullanarak ilk uçuş sertifikasını aldı. Öğdüm'ün annesi, oğlunun hayalini gerçekleştirmek için Bakan Güler'e mektup yazmıştı. Bakan Güler, Başkan Öğdüm ve ailesini Adana'da misafir etti. Ayrıca Batuhan ve kardeşi F-16 simülatörünü kullanarak uçuş sertifikası alma fırsatı elde etti.

Milli Savunma Bakanlığı, otizm hastası Batuhan Öğdüm’ün uçma hayalini gerçekleştirdi. Adana’da yaşayan 9 yaşındaki Batuhan Öğdüm, havacılığa ve uzaya olan merakıyla biliniyordu. Annem Dürdane Öğdüm, Batuhan’ın uçuş hayalini gerçekleştirmek için Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e mektup yazdı. Anne Öğdüm, mektupta oğlunun havacılık sevgisinden bahsetti ve isteğini dile getirdi. Bakan Güler, bu isteği duyarsız kalmayarak Batuhan ve ailesini Adana’da bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 10. Tanker Üs Komutanlığı’nda ağırladı.
Batuhan ve ailesi, burada pilotlar ve komutanlarla birlikte güzel bir zaman geçirdi. Ayrıca, Batuhan uçakların kalkışını izleyip el salladı. Bunun yanı sıra, Batuhan ve kardeşi F-16 savaş uçağının simülatörünü kullanarak ilk uçuş sertifikasını da almaya hak kazandı. Otizmli Batuhan’ın hayali gerçek olurken, bu güzel anılar da ömür boyu hatırlanacak.

Haber sitesi, şehitlerimiz için düzenlenen programa dikkat çeken bir başlık seçilmelidir

Sıradaki haber:

Haber sitesi, şehitlerimiz için düzenlenen programa dikkat çeken bir başlık seçilmelidir