h Dolar 34,1796 % 0.12
h Euro 38,2372 % 0.12
h Sterlin 45,8867 % 0.12
h Altın (Gr) 2.935,80 %0,10
h BIST100 9.829,19 %-0,62
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kahramanmaraş’ta bir işyerinin molotofkokteyli ile ateşe verildiği iddiası gündeme geldi

Kahramanmaraş’ta bir işyerinin molotofkokteyli ile ateşe verildiği iddiası gündeme geldi

Kahramanmaraş'ta bir hırdavat dükkanı gece saatlerinde molotof kokteyliyle kundaklandı. Olayda dükkanın içinde bulunan inşaat malzemeleri kullanılamaz hale geldi. Yangında 4 milyon TL'lik maddi zarar meydana geldi. İşyeri sahibi olayın kasten yapıldığını belirtti ve şüpheli kişilerin olduğunu aktardı. Dükkanın tüp satışının yapıldığı bölümdeki yangının diğer felaketlere yol açmaması şans olarak değerlendirildi. Olayın detayları araştırılıyor.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde bulunan bir hırdavat dükkanı, gece saatlerinde meydana gelen bir olay sonucunda molotof kokteyliyle kundaklandı. Olayın ardından çıkan yangında dükkanın maddi zararı 4 milyon Türk Lirası olarak belirlendi.

Dünkü olay, Ilıca Mahallesi’nde gerçekleşti. İnşaat malzemelerinin satıldığı işyerinin önüne gelen kişi ya da kişiler, iddiaya göre molotof kokteyli atarak dükkanı ateşe verdiler. Yangını söndürmek için olay yerine gelen itfaiye ekipleri, dükkanın içinde bulunan inşaat malzemelerini kurtaramadı.

İşyeri sahibi Muhammed Ali Gündeş, gece saat 02.00 civarında jandarma ekiplerinin telefonla arayarak uyandırdığını belirterek şunları söyledi: “Dükkanımızın yandığını söylediler. Hemen oraya koşup geldik. Jandarma ilk müdahaleyi yapmış, ardından itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangını kasıtlı olarak çıkarmışlar, zaten içeriye molotof atmışlar. Kamera kayıt cihazının içeriye dönük olması nedeniyle ofis bölümüne molotofu atmışlar.”

Gündeş, işyerlerinin tamamen zarar gördüğünü ifade ederek şunları da dile getirdi: “Dükkan tamamen zarar gördü. İslenmiş, yanmış, çürümüş olan plastik malzemeler ve diğer alüminyum malzemeler dahil olmak üzere hepsi zarar gördü. Birçok kaybımız var. Şüpheli kişiler var, ama henüz kesin bir şey söylemiyoruz. Jandarma ekipleri olaya müdahale ediyor ve şüphelenilen kişileri araştırıyor. Yangından hard diski çıkardık. Eminim ki jandarma ve siber suçlar bunun sorumlularını bulacaktır. Toplamda en az 4 milyon Türk Lirası zararım var.”

Gündeş ayrıca, yangının tüp satışı yapılan dükkana sıçramamasının büyük bir felaketi önlediğinin altını çizerek şöyle devam etti: “Dükkanın içinde bulunan malzemelerin çoğu artık kullanılamaz durumda. Bunu yapan insanlar, gerçek anlamda insan değiller. Kimse bir başkasının geçim kaynağına zarar vermemeli, vermeyecek. Dükkanın üst katında bir tüp satış noktası bulunuyor. Eğer boyalar ve tinerler tutuşmuş olsaydı, bina tamamen yanabilirdi ve yangın tüp satış noktasına da sıçrardı. Bu çevrede güvenli bir yer kalmazdı. Patlama ya da yanma ihtimali vardı. Üst katlarda misafirler ve otel sahipleri var. Onlar da burada kalıyor. Neyse ki onlara bir şey olmadı. Otelin penceresi de yanabilirdi. Şükür ki her şey yoluna girdi. İçerideki sonuçları jandarma ya da daha üst kurumların bir an önce açıklamasını bekliyoruz. Hard diski teslim ettik.”

Diyarbakır’da yaşanan ev yangınında baba hayatını kaybederken, oğlu ise dumandan etkilendi

Sıradaki haber:

Diyarbakır’da yaşanan ev yangınında baba hayatını kaybederken, oğlu ise dumandan etkilendi