h Dolar 34,0340 % -0.12
h Euro 38,0560 % -0.12
h Sterlin 45,3217 % 0.58
h Altın (Gr) 2.830,39 %1,00
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Niğde’de üniversite kampüsünde gerçekleştirilen projelerle enerji verimliliği sağlanıyor

Niğde’de üniversite kampüsünde gerçekleştirilen projelerle enerji verimliliği sağlanıyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Enerji Verimliliği Yarışması'nda birinci olarak örnek üniversite olma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Sıfır atık ve enerji yönetimi uygulamalarıyla öne çıkan üniversite, düşük maliyetle daha fazla ısı elde etmeyi başarıyor. Rektör Hasan Uslu, enerji verimliliği çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi ve öğrencilere akran eğitimleri vererek gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini belirtti. Üniversite, su verimliliğinde de öncü olmayı amaçlıyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı. Üniversite, enerji yönetimi uygulamalarıyla düşük maliyetli ve daha fazla ısınma sağlayarak örnek bir üniversite olmayı hedefliyor.

Sıfır atık projeleriyle tanınan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, aynı zamanda enerji verimliliği alanında da başarılı çalışmalara imza atıyor. İklim dostu kampüs uygulamaları kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, üniversitenin Türkiye’deki sürdürülebilir ve çevre dostu kampüslerden biri olduğunu belirtti. Uslu, “Sıfır atık konusunda öncüyüz, ancak enerji verimliliği konusunda da ilerlememiz gerekiyordu ve yapılan enerji verimliliği çalışmalarıyla bu ödülü hak ettik” dedi.

Fakültelerdeki kazanların yoğuşmalı kazanlara dönüştürülmesiyle büyük bir enerji tasarrufunun sağlandığına dikkat çeken Rektör Uslu, daha düşük maliyetlerle daha fazla ısınma elde ettiklerini ifade etti. Ayrıca, enerji verimliliği çalışmaları kapsamında koridorlardaki lambaların varlık sensörleriyle değiştirildiğini ve kampüs yolunda da LED ışıkların kullanıldığını belirtti. Rektör Uslu, “Bu tür faaliyetlerle kazanç sağlayarak üniversiteler arasında birinci olduk. Örnek bir üniversite olmak için çalışıyoruz. Sıfır atık ve enerji verimliliğinin yanı sıra su verimliliğinde de öncü olmayı hedefliyoruz. Gelecek nesillere nasıl aktarabiliriz düşüncesiyle öğrencilerimize eğitimler veriyoruz ve faaliyetlerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Diyarbakır için Meteoroloji’den şiddetli yağış ve kar uyarısı geldi

Sıradaki haber:

Diyarbakır için Meteoroloji’den şiddetli yağış ve kar uyarısı geldi