h Dolar 33,9957 % -0.22
h Euro 38,0316 % -0.22
h Sterlin 45,2948 % 0.55
h Altın (Gr) 2.833,67 %1,11
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Samsunspor taraftarlarının kan bağışına özel hediye: Forma ve maç bileti!

Samsunspor taraftarlarının kan bağışına özel hediye: Forma ve maç bileti!

Samsunspor, Türk Kızılay işbirliğiyle gerçekleştirilen "Bu Kan Seni Unutur mu" kampanyasında taraftarlara çeşitli hediyeler verdi. 20 Ocak 1989'da meydana gelen otobüs kazasında hayatını kaybeden futbolcuları anma etkinliği olan kampanyada, kan bağışında bulunanlara Samsunspor Forması, Süper Lig maç bileti, atkı ve indirim kuponu hediye edildi. Kampanyaya Samsunspor taraftarı büyük ilgi gösterdi. Kan stoklarının sürekli ihtiyaca cevap verebilmesi için kampanyaya destek veren herkese teşekkür edildi. Kampanya akşam saatlerine kadar devam etti ve Samsun Valisi de kan bağışlayan taraftarları ziyaret etti.

Samsunspor Taraftarlarına Kan Bağışı İçin Özel Hediyeler Verildi

Samsun, Türk Kızılay ve Samsunspor’un iş birliğiyle düzenlenen “Bu Kan Seni Unutur mu” kampanyası kapsamında yapılan kan bağışlarında bulunan taraftarlara özel hediyeler verildi. Orijinal Samsunspor forması, Süper Lig maç biletleri, atkılar ve indirim kuponları gibi hediyeler, bağış yapan taraftarlara takdim edildi. Kampanya, Samsunspor taraftarının yoğun bir ilgi gösterdiği etkinlikler arasında yer aldı.

20 Ocak 1989 tarihi, Türk futbolunun en acı günlerinden biri olarak hafızalara kazındı. Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün Havza ilçesinde bir kamyonla çarpışması sonucu, Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetti, takım kaptanı Emin Kar ise felç kaldı.

Kazanın 35. yıl dönümünde, Samsunspor ve Türk Kızılay ortaklığında düzenlenen “Bu Kan Seni Unutur mu” kampanyası ile kan bağışı çağrısı yapıldı. Kampanya kapsamında tüm gün boyunca kan bağışında bulunan taraftarlara, orijinal Samsunspor Forması, Süper Lig’deki Antalyaspor maçı için bilet, atkı ve indirim çeki gibi hediyeler verildi. Samsunspor taraftarları, kampanyaya büyük ilgi gösterdi.

Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, her yıl bu anlamlı etkinliği düzenlediklerini belirterek, “20 Ocak, Samsun ve Samsunspor için çok önemli bir tarihe sahip. 35 yıldır devam eden bir acıyı hatırlıyoruz. 1989’daki kazada hastaların hastanelere götürülmesi sırasında insanlar kan vermek için sıraya girmişti. Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu nedenle tüm taraftarlarımızı ‘Bu kan sizi unutur mu’ kampanyasıyla kan vermeye davet ediyoruz. Kan bağışında bulunanlara Samsunspor forması, atkısı, maç bileti ve indirim kuponu gibi hediyeler veriyoruz. Kimin ne zaman nerede kana ihtiyaç duyacağını bilemeyiz. Bu yüzden kan stoklarının her zaman ihtiyaca cevap verebilmesi gerekiyor. Bu çerçevede kan bağışında bulunan tüm taraftarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fazlıhan Carus ise “Samsunspor Kulübü olarak bu güzel etkinlikte yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Nerede ve ne zaman kan ihtiyacı olacağı belli olmuyor. Samsunspor taraftarının böyle anlamlı bir günde Kızılay’a destek olacağını biliyoruz. Her yıl çeşitli hediyeler ve organizasyonlarla bu projeyi destekliyoruz. Kan ihtiyacının kutsal olduğunun farkında olduğumuz için bu iş birliğini gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Kampanya, Çiftlik ve Meydan Kan Alma Merkezlerinde akşam mesai bitimine kadar devam etti. Samsun Valisi Orhan Tavlı da kan bağışında bulunan taraftarları ziyaret ederek, şükranlarını sundu.

Elazığ’da kar yağışı yaklaşıyor: İşte detaylar

Sıradaki haber:

Elazığ’da kar yağışı yaklaşıyor: İşte detaylar