h Dolar 34,2962 % 0.51
h Euro 37,2248 % 0.51
h Sterlin 44,7916 % 0.85
h Altın (Gr) 2.990,03 %1,22
h BIST100 8.953,28 %-0,54
a

Kartal’da Diziüstü Bilgisayar İlanı Veren Genç Dolandırıcıların Hedefi Oldu

Kartal’da özel bir iş merkezinin güvenlik görevlisi olan Alican Yılmaz, internet üzerinden dizüstü bilgisayarını satmak istedi. Ancak bu ilan, dolandırıcıların dikkatini çekti. İzmir’de yaşayan Serdar Yemin adlı bir şahıs, bilgisayarı satın almak istediğini belirtti ve öncelikle bilgisayarın kargo ile gönderilmesini talep etti. Bunun üzerine Alican Yılmaz, bilgisayarı paketleyip kargoya verdi ve kargo ücretini ödedi. Fakat kargo firmasıyla iletişime geçtikten sonra dolandırıcılık şüphesiyle karşılaştı. İzmir’de kargoyu alacak olan kişinin hiçbir şekilde kargo ücreti veya kapora ödemesi yapmadığını fark eden Alican Yılmaz, kargoyu geri almak için kargo şubesine başvurdu. Dolandırıcı şahıs, kargo şubesinden bilgisayarı almaya çalıştıysa da başarısız oldu ve uzaklaştı. Alican Yılmaz, sadece kargo ücreti ödeyerek bin lira gibi bir kayba uğradı.

İnternetten Satış Yapanlara Uyarı

Dolandırıcılığa maruz kalan Alican Yılmaz, internet üzerinden ürün satanlara dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu. İlanını paylaştığı sırada İzmir’den bir arkadaş gibi davranan dolandırıcı şahsın, kendisine kargo ücreti ve kapora ödemesi yapacağını söyleyerek güvenini kazandığını dile getiren Yılmaz, bu durumun internet üzerinden yapılan dolandırıcılıkta sıkça karşılaşılan bir yöntem olduğunu vurguladı.

Alican Yılmaz’ın yaşadığı bu olay, internet üzerinden yapılan alışverişlerde dikkatli olmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. İnternet üzerinden ürün alışverişi yaparken, özellikle karşı tarafın kimlik ve güvenilirliği hakkında daha fazla araştırma yapmak büyük önem taşıyor.

Sivas’a defin edilen ve Isparta’da evinde hayatını kaybeden öğrenci, son yolculuğuna uğurlandı

Sıradaki haber:

Sivas’a defin edilen ve Isparta’da evinde hayatını kaybeden öğrenci, son yolculuğuna uğurlandı