h Dolar 34,2811 % -0.03
h Euro 36,9885 % -0.03
h Sterlin 44,5101 % 0.04
h Altın (Gr) 3.036,02 %0,28
h BIST100 8.747,07 %-1,04
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Buzağı satışına gelenler büyük bir korkuyla karşılaştılar

Buzağı satışına gelenler büyük bir korkuyla karşılaştılar

Samsun'dan Muğla'nın Bodrum ilçesine satmak için getirilen 16 buzağıya el konuldu. Buzağı satıcılarını silah zoruyla darp eden ve tehditlerde bulunan 7 kişilik bir grup jandarma tarafından yakalandı. Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan müdahalelere rağmen 2 buzağı hayatını kaybetti. Şüphelilerin daha önce hayvan satıcılarından aldıkları hayvanların da öldüğü belirlendi. Olayda çok sayıda tabanca ve bıçak ele geçirildi.

Samsun’dan Bodrum’a getirilen 16 buzağıyı satmak isteyen 3 kişi, silah zoruyla saldırıya uğradı. Saldırganlar buzağılara el koyarken, Bodrum’dan kaçmaya çalışan 7 kişi jandarma tarafından yakalandı.

Samsun’dan gelen Recep T.G., Hakan E. ve Sefa E., 16 buzağıyı Bodrum’da satmaya karar verdi. İddiaya göre, 3 kişi telefon üzerinden anlaştıkları İ.A. ile buluştu. İ.A., buzağıların Cennet Koy mevkiindeki mandıralarda olduğunu söyledi ve Recep T.G., Hakan E. ve Sefa E.’yi buzağılarla birlikte Cennet Koy’a götürdü. Ancak, buzağı satıcılarının beklediği yerde İ.A. ve silahlı bir grup tarafından saldırıya uğradılar. Saldırganlar, silah ve bıçak kullanarak 3 kişiyi darp etti ve telefonlarını aldı. Buzağıları kendi araçlarına yükleyen 7 kişilik grup, olay yerinden kaçtı.

Satıcıların karakola gitmesi üzerine Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Saldırganlar, Aydın’a gitmek üzere yola çıktı ancak Güvercinlik Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı.

Kaçırılan 16 buzağıdan 2’si açlık ve soğuktan dolayı bitkin düştü. Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvanlara müdahale etti ancak 2 buzağı kurtarılamadı.

Öte yandan, şüphelilerin daha önce başka bir olayda hayvan satıcılarını dolandırdığı öğrenildi. Şüpheliler, bu defa şüphelenilmemek için satıcıları Bodrum’a çağırdı. 7 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Olayda kullanılan çok sayıda tabanca ve bıçak ele geçirildi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi, güç sağlamaya devam ediyor.

Sıradaki haber:

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi, güç sağlamaya devam ediyor.