h Dolar 34,2641 % 0.01
h Euro 36,9663 % 0.01
h Sterlin 44,4907 % 0
h Altın (Gr) 3.028,72 %0,04
h BIST100 8.732,17 %-1,20
a
  • Vakit
  • Gündem
  • İzmir’deki operasyonda yakalanan 4 FETÖ şüphelisi tutuklandı

İzmir’deki operasyonda yakalanan 4 FETÖ şüphelisi tutuklandı

ByLock haberleşme programını kullandıkları iddiasıyla İzmir'de gözaltına alınan 17 şüpheliden 4'ü tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan operasyonda 14 şüpheli daha gözaltına alındı. 7 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Tutuklanan şüphelilerin sayısı 4 olarak açıklanırken, 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 7 şüpheli hakkındaki işlemler ise devam ediyor.

İzmir’de FETÖ terör örgütünün ByLock adlı haberleşme programını kullandıkları ve bu programın içeriklerinde isimlerinin geçtiği iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, örgüt üyesi olduklarını beyan eden, ByLock kullanan ve ByLock içeriklerinde isimleri geçen, şüpheli işlem bilgileri tespit edilen 17 kişi hakkında çalışma başlatıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonlarda, Karaburun, Kemalpaşa ve Menemen ilçelerinde bulunan şüphelilerden 14’ü yakalanarak gözaltına alındı. 3 şüphelinin ise yurt dışında olduğu için henüz yakalanamadığı belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 7’si adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 4 şüpheli tutuklanırken, 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 7 şüphelinin ise işlemleri devam etmektedir.

Tüpten sızan gaz patladı, 1 kişi yaralandı.

Sıradaki haber:

Tüpten sızan gaz patladı, 1 kişi yaralandı.