h Dolar 34,2900 % 0.08
h Euro 36,9725 % 0.08
h Sterlin 44,4217 % -0.16
h Altın (Gr) 3.020,60 %-0,23
h BIST100 8.741,96 %-1,09
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Türkiye’de eşi benzeri olmayan bu sınıfta, minik öğrencilere masal anlatılıyor.

Türkiye’de eşi benzeri olmayan bu sınıfta, minik öğrencilere masal anlatılıyor.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde açılan Masal Atölyesi Sınıfı, öğrencilerin unutulmaya yüz tutan masal geleneğini yaşatma amacıyla kuruldu. Üniversite öğrencileri, okul öncesi öğretmenliği alanında seçmeli ders olarak aldıkları bu sınıfta masal anlatarak anaokulu öğrencilerini mutlu etmeyi amaçlıyorlar. Masal dinleyen minikler, hem eğlenceli vakit geçirdiklerini hem de masalların hoşlarına gittiğini ifade ediyorlar. EBYÜ Çocuk ve Oyun Kulübü, çocuklarla etkinlikler yaparak onların gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyor. Masal Atölyesi Sınıfı, Erzincan dışından da talepler almaya başlamış durumda.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi’nde bulunan Masal Atölyesi Sınıfı, Türkiye genelinde ender rastlanan bir oluşum olarak dikkat çekiyor. Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde seçmeli ders olarak sunulan bu sınıfta öğrenciler, unutulmaya yüz tutmuş masal geleneğini canlandırmak amacıyla anaokulu çocuklarına masal anlatıyor ve kurulan oyuncak stantlarında keyifli zamanlar geçiriyor.

Erzincan’daki çeşitli anaokullarından gelen çocuklar, Masal Atölyesi Sınıfı’nda üniversite öğrencilerinin masallarını dinleyerek keyifli anlar yaşıyor. Bu durumdan oldukça mutlu olan üniversite öğrencileri, çocukları hem eğlendirip hem de derslerini tamamlamış olmanın hissini yaşıyor.

Masal dinleyen çocuklar, büyüklerinden masal dinlemenin ne kadar güzel olduğunu ifade ederek keyif aldıklarını belirtiyorlar. Masal Atölyesi Sınıfı’ndan çıkan anaokulu öğrencileri ise EBYÜ Çocuk ve Oyun Kulübü öğrencilerinin kurduğu oyun stantlarında eğlenceli zaman geçiriyorlar.

EBYÜ Çocuk ve Oyun Kulübü Başkanı Ayşenur Çiydem, temel eğitim öğrencileri olarak çocuklarla buluşarak onlarla etkinlik yapmak ve güzel anılar bırakmak istediklerini vurguluyor. Çocuk ve Oyun Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Fulya Ezmeci ise çocuk oyununun önemine dikkat çekerek kulübün bu nedenle kurulduğunu belirtiyor.

EBYÜ Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Serap Uzuner Yurt ise çocuk edebiyatı alanında çalışmalar yaptığını ve masal geleneğinin devam etmesini önemsediğini ifade ediyor. Masal anlatıcılığı seçmeli dersi sayesinde öğrencilere bu önemli becerinin aktarıldığını ve öğrencilerin ilgiyle katıldığını dile getiriyor. Ayrıca Erzincan dışından da masal dinleme talepleri geldiğini ve öğrencilerin bu şekilde pratik yapma fırsatı bulduğunu belirtiyor.

Polis memurları üniversite öğrencilerine bilgi verdi

Sıradaki haber:

Polis memurları üniversite öğrencilerine bilgi verdi