h Dolar 34,2811 % -0.03
h Euro 36,9885 % -0.03
h Sterlin 44,5101 % 0.04
h Altın (Gr) 3.036,02 %0,28
h BIST100 8.747,07 %-1,04
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Mut ilçesinin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezer, tarım alanında önemli bir ihtiyaç olduğunu söyleyerek Mut’a bir tarım lisesi kurulmasını talep ediyor.

Mut ilçesinin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezer, tarım alanında önemli bir ihtiyaç olduğunu söyleyerek Mut’a bir tarım lisesi kurulmasını talep ediyor.

Mersin Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Sezer, Mut ilçesine bir tarım lisesi kazandırma girişimine başladıklarını belirtti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ulusal eğitime katkı vermek amacıyla 154 ilçede yapılan okullardan biri olan 8 derslikli ilkokulun Tarım Lisesi'ne dönüştürülmesi talebinde bulundu. Sezer, Tarım ve Tarım Teknolojileri ile Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Lisesi olarak hizmet vermesini önerdiklerini açıkladı.

Mersin Mut Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Sezer, Mut ilçesinin tarıma dayalı ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bir tarım lisesi kurma çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Sezer, yaptığı açıklamada, ilçeye bir tarım lisesi kazandırmak istediklerini belirtti ve bu konuda gerekli başvuruları yaptıklarını söyledi. “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ulusal eğitime katkı sağlamak amacıyla 154 ilçede 154 okul kampanyası çerçevesinde, ilçemiz Deveci Mahallesi’nde yapımı devam eden 8 derslikli ilkokulun tarım lisesine dönüştürülmesini istiyoruz” şeklinde konuşan Sezer, ayrıca bu taleplerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ilettiklerini de belirtti.

Sezer, “İlçemize yapılan okulun, proje lisesi olarak Tarım ve Tarım Teknolojileri ile Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanında eğitim vermesi gerektiğini Hisarcıklıoğlu’na ilettik” diye de ekledi.

Tarımın ilçe ekonomisinin büyük bir bölümünü oluşturduğuna dikkat çeken Sezer, tarım sektörüne dayalı ekonomisi olan bir ilçede tarım lisesi açılmasının gereklilik ve uygunluk taşıdığını da vurguladı. Sezer, konunun takipçisi olacaklarını ve bu çalışmalara destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

Genç kuşaklara Edremit’te “Dilimizin Zenginlikleri” aktarılıyor

Sıradaki haber:

Genç kuşaklara Edremit’te “Dilimizin Zenginlikleri” aktarılıyor