h Dolar 34,2362 % -0.13
h Euro 37,1354 % -0.13
h Sterlin 44,4682 % 0.32
h Altın (Gr) 3.010,81 %0,62
h BIST100 8.872,85 %1,81
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Kars’a beklenen kar nihayet yağdı: Kent beyaza büründü!

Kars’a beklenen kar nihayet yağdı: Kent beyaza büründü!

Kars'ta beklenen kar yağışı gerçekleşti ve kentin önemli turizm yerleri beyaz örtüyle kaplandı. Kars Kalesi ve diğer tarihi yapılar sis altında görüntülendi. Vatandaşlar uzun süren bekleyişin ardından karı temizledi ve mutlu olduklarını belirtti. Hava sıcaklığı eksi 4 derece olduğu için kar uzun süreli kalacak gibi görünüyor.

Kars, Beyaz Gelinliğini Giydi: Tarihi Yerler Karla Kaplandı

Kars’ta uzun bir bekleyişin ardından kar yağışı sonunda gerçekleşti. Yaklaşık bir aydır özlem içinde beklenen kar, kentin turistik bölgelerini beyaza bürüdü. Kars Kalesi, yoğun sis altında adeta kayboldu ve bu anlar drone ile görüntülendi.

Türkiye’nin en karasal iklimine sahip bölgelerinden biri olan Kars, tarihi değerleriyle ünlü olan Kars Vadisi Bedesten Bölgesi’ni sisli havada gözler önüne serdi. Kars Kalesi, Ulu Camii, Havariler Kilisesi, Evliya Camii, Harakani Külliyesi, tarihi hamamlar ve Taş Köprü, beyaz örtü ile adeta kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Kar yağışını bekleyen Kars vatandaşları, “Uzun bir süredir kar yağmasını bekliyorduk ve bugün gerçekleşti. Kars, kar olmadan eksik kalıyor. Sonunda Kars beyaz gelinliğini giydi ve umarız ki devamı da gelecek. Kar yağışı bolluk ve berekettir. Umarız ki bu güzellik devam eder” şeklinde konuştu.

Kar yağışının ardından vatandaşlar araçlarının üzerinde biriken karı temizledi. Kars’ta hava sıcaklığının eksi 4 derece olduğu bu günlerde, karla kaplanan sokaklar uzun bir süre sonra tekrar beyaz bir örtüyle süslendi.

Bartın’da taşkın ve kuraklık riski minimize edilecek

Sıradaki haber:

Bartın’da taşkın ve kuraklık riski minimize edilecek