h Dolar 34,2614 % 0
h Euro 37,0313 % 0
h Sterlin 44,5695 % 0.11
h Altın (Gr) 3.014,56 %-0,42
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Hastaların %10’una Influenza A teşhisi koyuldu

Hastaların %10’una Influenza A teşhisi koyuldu

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Eker, grip hastalarının sayısında yüzde 20 artış olduğunu belirtti. Hastaların yaklaşık yüzde 10'unda Influenza A tanısı konulduğunu ve hastalığın ağır seyrinde zatürre, çoklu organ yetmezliği ve ölüme yol açabildiğini açıkladı. Solunum yoluyla bulaşan hastalıklarda artış olduğu için hastanelerin acil servislerinde doluluk yaşandığını ve Edirne'de de grip vakalarının arttığını söyledi. Grip şikayetiyle hastaneye başvuran kişilerin arttığını belirten Dr. Eker, hastalığın yaşlılar, çocuklar, gebe ve bağışıklığı zayıf olan kişilerde daha hızlı ilerleyebileceğini vurguladı. El hijyeni, maske kullanımı ve temas izolasyonunun önemine dikkat çekti.

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Eker, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte grip vakalarında artış yaşandığını belirtiyor. Özellikle kapalı ortamlarda bulunan kişilerin solunum yoluyla bulaşan grip hastalığına yakalanma riski daha yüksek. Hastaların yaklaşık %10’unda Influenza A tanısı konulduğunu ve bu hastalığın ciddi komplikasyonlara, hatta ölümlere yol açabileceğini açıkladı.

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi, grip şikayetiyle başvuran hasta sayısında artış yaşadığını söyleyen Uzman Dr. Alper Eker, mevsimsel etkilerle birlikte başvurularda yaklaşık %20’lik bir artış olduğunu belirtti.

Grip hastalığının, özellikle yaşlılar, çocuklar, gebe kadınlar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde daha hızlı bir seyir gösterebileceğine dikkat çeken Dr. Eker, alt solunum yolu enfeksiyonuna bağlı olarak zatürre, çoklu organ yetmezliği ve ölümlere neden olabileceğini vurguladı.

Uzman Dr. Alper Eker, grip hastalığının solunum yoluyla bulaştığını ve el hijyeni, maske kullanımı ve temas izolasyonunun önemine işaret etti. Hastalığın tanısının burun veya boğazdan alınan sürüntü örnekleriyle konulabildiğini belirten Dr. Eker, Influenza’nın hafif veya ağır semptomlarla ortaya çıkabileceğini ve PCR testiyle virüsün tanımlanabildiğini söyledi. grip hastalığı nedeniyle halkın tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

Havaların soğumasıyla birlikte aktarlara olan ilgi arttı

Sıradaki haber:

Havaların soğumasıyla birlikte aktarlara olan ilgi arttı