h Dolar 34,2409 % -0.11
h Euro 37,0632 % -0.11
h Sterlin 44,5120 % 0.44
h Altın (Gr) 3.014,74 %0,75
h BIST100 8.895,29 %2,07
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Atlar, yaban hayvanlarının beslenmesine yardım etmek amacıyla doğaya yiyecek bırakıyor.

Atlar, yaban hayvanlarının beslenmesine yardım etmek amacıyla doğaya yiyecek bırakıyor.

Ardahan'da karla kaplı araziye yiyecek bırakılan dağdaki yaban hayvanları için at sırtında yemleme yapıldı. Doğa Koruma ekipleri, aç kalan yaban hayvanları için karlı bölgelere at kullanarak yem taşıdı. Yemleme çalışmaları aralıksız devam edecek. Ardıçdere köyü halkı da bu çalışmaları desteklediğini belirtti.

Ardahan’da Karla Kaplı Arazide Yaban Hayvanlarına At Sırtında Yem Bırakıldı

Ardahan’da, karla kaplı yüksek dağlarda açlıkla mücadele eden yaban hayvanları için Doğa Koruma ekipleri harekete geçti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Ardahan Şube Müdürlüğü ekipleri, yaban hayvanları için farklı bölgelere yem bıraktı. Özellikle yoğun kar yağışının görüldüğü alanlara atlarla ulaşan ekipler, yaban hayvanlarının yaşama hakkını vurguladı. Yemleme çalışmalarını at sırtına yükleyerek gerçekleştiren ekipler, bu çalışmaların sürekli olarak devam edeceğini belirtti.

Ardıçdere köyü sakinlerinden Deniz Işık, Doğa Koruma ekiplerinin karla kaplı arazilere yem bıraktığını dile getirdi. Işık, araçların gidemediği yüksek rakımlı alanlara atlarla yüklenen yiyeceklerin taşındığını belirterek, “Karla kaplı arazilerde ve ormanlık alanlarda yemleme çalışması yapıldı. Yoğun kar olduğu için araçlar dağlık bölgelere ulaşamıyor. Bu nedenle at sırtında yemleme yapıldı. Bu şekilde yaban hayvanları da beslenmiş oldu.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Vakit.com.tr

Pamukkale Belediyesi, üçlü kompleks projesini duyurdu.

Sıradaki haber:

Pamukkale Belediyesi, üçlü kompleks projesini duyurdu.