h Dolar 34,2689 % 0.02
h Euro 36,9975 % 0.02
h Sterlin 44,4799 % -0.02
h Altın (Gr) 3.028,43 %0,03
h BIST100 8.842,42 %0,04
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Prof. Dr. Adnan Özcan, ESTÖMER öğrencileriyle kahvaltıda buluştu

Prof. Dr. Adnan Özcan, ESTÖMER öğrencileriyle kahvaltıda buluştu

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, ESTÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ndeki öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Rektör Yardımcıları ve ESTÖMER Müdürü de katıldı. ESTÖMER'de 13 farklı ülkeden gelen öğrenciler Türkçe hazırlık eğitimine devam ediyor ve daha sonra ESTÜ'de lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimlerine devam edecekler.

ESTÜ Rektörü, Türkçe Hazırlık Öğrencileriyle Kahvaltıda Buluştu

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Eskişehir Teknik Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (ESTÖMER) Türkçe hazırlık eğitimi alan öğrencilerle kahvaltıda buluştu.

ESTÖMER’de, Afganistan, Etiyopya, Gana, Gine, Honduras, Kamerun, Kırgızistan, Mısır, Nijer, Orta Afrika Cumhuriyeti, Özbekistan, Rusya Federasyonu ve Yemen gibi 13 farklı ülkeden gelen öğrenciler, Türkçe hazırlık eğitimlerine devam ediyor. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler ESTÜ’de lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerine devam edecekler.

ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan’ın, kahvaltıda buluştuğu toplantıya ise Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Özdemir, Prof. Dr. Onur Kaya, Genel Sekreter Cengiz Kaçal, ESTÖMER Müdürü Prof. Dr. Hülya Pilancı, Öğr. Gör. Dr. Ercan Sünger ve Öğr. Gör. Damla Okyay katıldı.

Bu önemli buluşmada, ESTÜ’nün uluslararası öğrencilerle iletişimini güçlendirme ve onların Türkçe hazırlık sürecine destek sağlama amacı vurgulandı. Kahvaltıda bir araya gelen öğrenciler ve üniversite yönetimi, akademik başarı ve kültürel paylaşımlarla dolu bir ortamda keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Mut ilçesinin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezer, tarım alanında önemli bir ihtiyaç olduğunu söyleyerek Mut’a bir tarım lisesi kurulmasını talep ediyor.

Sıradaki haber:

Mut ilçesinin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezer, tarım alanında önemli bir ihtiyaç olduğunu söyleyerek Mut’a bir tarım lisesi kurulmasını talep ediyor.